Вернуться на главную

понедельник, 6 декабря 2021 г.

Τολμηρός και αξιέπαινος ιερέας κατήγγειλε τον Πάπα.

Το Σάββατο 4.12.2021, ο σεβαστός και τιμημένος κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Διώτης, παρακινούμενος από ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό και τον πλησίον, στις πύλες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απευθύνθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο ως σε έναν πλησίον, που έχει ανάγκη από πνευματική βοήθεια και από τον Λόγο της αλήθειας και όχι από κολακευτικά λόγια, που τον κρατούν στο χώρο της ανομίας, και του φώναξε δυνατά τρείς φορές :

«Πάπα, είσαι αιρετικός»!

Οι αστυνομικοί όρμησαν αμέσως πάνω στον ιερέα και τον παρέσυραν με τέτοια δύναμη, που ο ενενήνταχρονος Γέροντας έπεσε στο έδαφος.

Ωστόσο, οι βίαιες ενέργειες της αστυνομίας δεν έσβησαν το πνεύμα του καθόλου. Σηκώθηκε και επανέλαβε:

«Είπα ότι είναι αιρετικός. Να μετανοήσει! Ο Πάπας είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα».

Ο π. Ιωάννης εκπλήρωσε το καθήκον του προς τον Θεό και την συνείδησή του. Εξέφρασε την θέση του ως Ορθόδοξος Χριστιανός και Καλός Ποιμήν. Δεν έμεινε σιωπηλός και δεν είπε ψέματα, ισχυριζόμενος ότι «όλα είναι καλά», ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», και ότι «το κυριότερο δεν είναι η πίστη στον Θεό, αλλά η ανθρώπινη αγάπη». Δεν έβαλε σκοπό να πείσει κανέναν, αλλά ένιωσε, με την αγνή ψυχή του, αγαπώντας αληθινά τον Θεό, ότι πρέπει να προστατεύσει ανοιχτά τον Κύριο και την Εκκλησία Του, να πει δημόσια τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτός είναι ένας αληθινός πιστός! Και όσοι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, αρχίζουν αμέσως να του ρίχνουν λάσπη. Κατά την Τελευταία Κρίση του Χριστού, θα ντροπιαστούμε μπροστά σε τέτοιους ανθρώπους.

***


Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κ. Διώτης γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Παλαιοκατούνα (Ελλάδα). Αφού υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1957, για περισσότερα από σαράντα χρόνια υπηρέτησε στον Ιερό ναό του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στης Αθήνα. Συνεργάτης της περίφημης Ορθόδοξης εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος». Eκδότης της Πατρολογίας του αββά Migne, της γνωστής Patrologia Graeca (PG). Κάτοχος πολλών τιμητικών βραβείων, μεταξύ των οποίων και τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Здравствуйте! Комментарии публикуются после проверки модератором. Благодарим за понимание!