четверг, 25 марта 2021 г.

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος - Ομιλία με θέμα: Λαός και Κόσμος (Α'). Περί μετανοίας και εσχάτων καιρών.

 

Ασφαλώς είμεθα όλοι, κατά τεκμήριον, που εδώ βρίσκεσθε αγαπητοί μου, Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Και αυτό είναι αληθές. Όλοι εβαπτισθήκαμε, και μάλιστα έχοντες το προνόμιον να είμεθα Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αλλά, αυτή την αλήθειαν, ότι είμεθα Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δυστυχώς δεν την ομολογούμε. Και η αιτία είναι ότι δεν θέλομε να ξεχωρίζομε από τους ανθρώπους που λέγονται «κόσμος». Διότι πάντοτε θα υπάρχει, ας είμεθα όλοι οι Έλληνες βαπτισμένοι (ή σχεδόν όλοι οι Έλληνες), δεν παύομε όμως, δεν παύει όμως μες στην ιστορία να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, όπως θα δούμε στη συνέχεια, του λαού του Θεού και του κόσμου. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, δεν θέλομε (γι’ αυτό δεν ομολογούμε) να ξεχωρίζομε από τον κόσμον, διότι αισθανόμεθα υποτιμητικά.

Заявление-протест относительно использования клеточных линий абортированных эмбрионов для разработки и приготовления вакцин, лекарств, косметики и усилителей вкуса.



Заявление-протест

От 14 марта 2021 г.

 

1. Священному Синоду Элладской Церкви.

2. Его Преосвященству митрополиту Месогейскому и Лавреотикийскому Николаю, председателю Комитета по биоэтике Элладской Церкви.

 

Тема: Относительно использования клеточных линий абортированных эмбрионов для разработки и приготовления вакцин, лекарств, косметики и усилителей вкуса.