четверг, 18 мая 2023 г.

Σατανισμός κοντά στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, 17 Μαΐου 2023


17 Μαΐου 2023. Πλησιάζοντας στη Λαύρα, βλέπουμε μια ομάδα νεαρών, αγοριών και κοριτσιών, ντυμένων με διαφορετικές στολές. Ένας από αυτούς ορμάει προς εμάς και αρχίζει να λαλάει σαν κόκορας. Δύσκολα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα λόγια του: «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Μητρόπολης Κιέβου...» – τα υπόλοιπα είναι δυσανάγνωστα, οι λέξεις είναι σοβαρά παραμορφωμένες.

Στο κέντρο στέκεται ένα καλυμμένο φέρετρο (βλ. βίντεο). Οι ακόλουθοι χαρακτήρες συγκεντρώθηκαν γύρω από το φέρετρο: ένας παχουλός νεαρός με μοναχικό ράσο παρωδεί τον Μητροπολίτη Παύλο, Ηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων. Δύο κορίτσια με κόκκινα και πράσινα μαλλιά κάνουν μορφασμούς δίπλα του.

Το κάλυμμα αφαιρείται από το φέρετρο. Στο εσωτερικό βλέπουμε δύο ομοιώματα: του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Περαιτέρω, ο νεαρός άνδρας με τα ιερατικά άμφια αρχίζει να διαβάζει προσευχή, υποτίθεται ότι ψάλλει την «εξόδιο ακολουθία» του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Β. Πούτιν. Στην πλάτη του φοράει μια πινακίδα: «Ονούφριος. Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας». Τα λόγια της προσευχής που διαβάζει είναι παρμένα από το Ευχολόγιο. Αλλά είναι παραμορφωμένα. Προσθέτει άσεμνες κατάρες και βρισιές κατά των πιστών του Πατριαρχείου Μόσχας και αντικαθιστά τη λέξη «Θεός» με «Βλαντιμίρ» (εννοώντας τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν).

Κατά τη διάρκεια μιας βλάσφημης προσευχής, ένα κορίτσι με μαύρο φόρεμα και ο τύπος ντυμένος ως Μητροπολίτης Παύλος κάνουν κυκλικές κινήσεις με ένα αναμμένο κερί πάνω από το φέρετρο. Την ίδια στιγμή, ένας τύπος με δρεπάνι, που μιμείται τον θάνατο, φωνάζει συνθήματα που θεωρούνται ως τα πιο χαρακτηριστικά για τους φιλόρωσους πιστούς: «Η Οδησσός είναι ρωσική πόλη», «Δεν έχουμε πόλεμο των δύο κρατών, έχουμε εμφύλιο πόλεμο» και άλλα. Στο στήθος του είναι κρεμασμένη μια πινακίδα με την επιγραφή: «Θάνατος στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας!».

Κάποιοι χαρακτήρες κλαίνε και αυτό το κλάμα μετατρέπεται σε ουρλιαχτά. Ο ψευτο-μητροπολίτης Παύλος προσπαθεί να βάλει φωτιά στα ομοιώματα που βρίσκονται στο φέρετρο. Μια ομάδα κοριτσιών με μαύρες μαντίλες και με σταυρούς στα χέρια απεικονίζουν κοροϊδευτικά πιστές γυναίκες, προσποιούνται ότι κλαίνε και φωνάζουν: «Πώς θα ζήσουμε χωρίς τη Ρωσία;». Οι νέοι και οι νέες γύρω από το φέρετρο γελούν, γαβγίζουν, ουρλιάζουν, λαλούν, με λίγα λόγια, συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί δαιμονισμένοι...

Βλέποντας όλες αυτές τις βλασφημίες, αναθυμάται κανείς αυτά που γράφτηκαν μυστηριωδώς στον τοίχο απέναντι του Βαλτασάρ... τρεις λεξεις, από αόρατο σαυτόν χέρι!

ΜΑΝΗ ΘΕΚΕΛ ΦΑΡΕΣ

Μετρήθηκες,

Ζυγίστηκες,

Βρέθηκες λειψός! (Δαν., κεφ. 5)



@«Κάλαμος ὀξυγράφου», 2023.

Πηγή: https://youtu.be/MHs_OcqrMis