среда, 17 ноября 2021 г.

Κάριτας: δολοφονίες και «φιλανθρωπία» — μεθοδολογία εξάπλωσης του παπισμού στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Ο διάβολος έχει πολλές χιλιετίες εμπειρίας στον πειρασμό του ανθρώπινου γένους με το «καλό» και στην ανθρωποκτονία. Το παπικό σωματείο Κάριτας, με τις καλύτερες παραδόσεις του «κυρίου» του, υιοθέτησε αυτή την εμπειρία. Ο σκοπός αγιάζει τη δράση — την εξάπλωση του παπισμού στην Ανατολή. 

H Κάριτας είναι ένα παπικό φιλανθρωπικό σωματείο, η ονομασία του οποίου στη λατινική γλώσσα σημαίνει «έλεος του Θεού», «θυσιαστική αγάπη» (λατ. caritas).

- Άραγε είναι τόσο κακό; θα πει κανείς. Όλοι θέλουν το έλεος και το καλό, έτσι δεν είναι;

Εκτός από την τεράστια χρηματοδότηση, αυτό το παγκόσμιο σωματείο έχει ευρύτατη πρόσβαση στις εσωτερικές δομές των διαφόρων χωρών του κόσμου, επειδή η πινακίδα της δωρεάν ανθρωπιστικής βοήθειας, των φαρμάκων, των δώρων για τις γιορτές και των κοινοτικών έργων εμπνέει εμπιστοσύνη.

Προκειμένου να μην είναι αβάσιμες οι θέσεις μας, να στραφούμε σε γεγονότα.

Εκαστον γὰρ δένδρον ἐκ τοῦ ἰδίου καρποῦ γινώσκεται (Λουκ. 6, 44)!

Ένα πρόσφατο ζωντανό παράδειγμα των πολιτικών και σαμποταριστικών δραστηριοτήτων του παπικού σωματείου Caritas Venezuela στη Βενεζουέλα είναι οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειές του να ανατρέψει τον ενεργό πρόεδρο αυτής της χώρας.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω την πορεία των γεγονότων. Για να ανατραπεί ο παρών πρόεδρος, ο Nicolas Maduro, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακήρυξαν τον Juan Guaido «λαϊκό πρόεδρο» και τον ενεργό πρόεδρο — παράνομο.

Περίπου δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες του «πολιτισμένου κόσμου» αναγνώρισαν αυτή την κατάσταση πραγμάτων. Οι παπικοί επίσκοποι έπαιξαν δυνατό ρόλο στην προώθηση του «λαϊκού προέδρου», απασχολώντας με την κρατική τρομοκρατία και αποκαλώντας ανοιχτά τον Nicolas Maduro παράνομο, και τον Juan Guaido — νόμιμο.

Οι εκπρόσωποι της Caritas Venezuela, μαζί με τον παπικό κλήρο και τον «λαϊκό πρόεδρο» Guaido, το τσιράκι των ΗΠΑ, είχαν οργανώσει μια συνάντηση, κατά την οποία συζήτησαν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα.

 

(Στιγμιότυπο οθόνης από το Twitter, η ομιλία του Guaido: «Σήμερα, την 1 Φεβρουαρίου, συνεχίζουμε να συντονίζουμε τις προσπάθειες μας για να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική και την άλλη βοήθεια στους κατοίκους της Βενεζουέλας. Θα επιτρέψουμε την εισαγωγή των τροφίμων και των φαρμάκων»)

Πράγματι, κατά τη διάρκεια των τριών χρονών, η Caritas Venezuela ζητούσε άδεια για την εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. Αλλά ο στρατός της Βενεζουέλας, πιστός στον νόμιμο πρόεδρο Maduro, το εμπόδιζε, αφού, κατά τη γνώμη του, η εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας θα αποτελούσε αρχή της αμερικανικής εισβολής.

Οι προσδοκίες του λαού της Βενεζουέλας πραγματοποιήθηκαν. Οι αρχές της Βενεζουέλας κατάσχεσαν την «ανθρωπιστική βοήθεια» της Κάριτας μια παρτίδα όπλων και εξοπλισμού που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Καραμπόμπο από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανατροπή του νόμιμου προέδρου.

(Οι αρχές της Βενεζουέλας κατάσχεσαν την «ανθρωπιστική βοήθεια» της Κάριτας μια παρτίδα όπλων και εξοπλισμού που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Καραμπομπό από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανατροπή του νόμιμου προέδρου)

Για να καταλάβουμε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες έμπλεξαν το παπικό φιλανθρωπικό σωματείο Κάριτας στην επίτευξη των στόχων τους, μπορεί κανείς να αναφέρει τα λόγια του ευνοούμενου του Πάπα Φραγκίσκου, του Στρατηγού της Τάξης των Ιησουιτών Arturo Sozy: «Το μονοπώλιο του κράτους για το πετρέλαιο αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα», Ράδιο Βατικανού). Μπορείτε να φανταστείτε τι ΑΜΑΡΤΙΑ είναι! Κρατικό μονοπώλιο για το πετρέλαιο! Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο σημερινός Πάπας της Ρώμης είναι επίσης Ιησουίτης.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τρομοκρατικές ενέργειες της παπικής «εκκλησίας» και των «φιλανθρωπικών» οργανώσεών της βλ. στο άρθρο μου «Γιατί ζητάτε τον Σατανά για τη βοήθεια;».

Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 154 εθνικές παπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που λειτουργούν σε 198 χώρες και περιοχές του κόσμου (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας) και ενώνονται στη διεθνή συνομοσπονδία Caritas Internationalis. Σε σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της Κάριτας, τίθεται ένα λογικό ερώτημα: πόσο ασφαλές είναι αυτό το σωματείο στη χώρα μας;

Ο δρόμος προς την κόλαση είναι πλακόστρωτος με καλές προθέσεις.

Αλλά τι σχέση έχει η Κάριτας στην Ουκρανία με την εξάπλωση του παπισμού;


(Στιγμιότυπο οθόνης από την επίσημη ιστοσελίδα της Κάριτας στην Ουκρανία)

Η πλήρης ονομασία αυτού του «φιλανθρωπικού» σωματείου στην Ουκρανία είναι Κάριτας UGCC (σ. σ.: UGCC είναι Ουκρανική Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία, οι ουνίτες). Παρ’ όλο που στο επίσημο Καταστατικό και στο Ανακοινωθέν δεν αναφέρεται το πρόθεμα UGCC και υπάρχει μια επιφύλαξη ότι οι δραστηριότητες της Κάριτας διεξάγονται «ανεξάρτητα από την εθνική ή θρησκευτική ταυτότητα», στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Αυτό το σωματείο είναι μια υποδιαίρεση του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών της UGCC, ο αντιπρόεδρός του είναι ιερέας, π. Andrei Nagirnyak, ο επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών της UGCC. «Ο σκοπός και η αποστολή, που επισημαίνονται στο Καταστατικό, είναι η «ανάπτυξη των κοινοτήτων», δηλαδή η ανάπτυξη του θρησκευτικού προσηλυτισμού των ουνιτικών και των ρωμαιοκαθολικών κοινοτήτων στην Ανατολή της Ουκρανίας», δήλωσε ανοιχτά ο Andrey Nagirnyak σε συνέντευξη τύπου (βλ. https://youtu.be/uGx_TZQjvnI). Αυτό αποδεικνύεται και από το χάρτη της τοποθέτησης τους στην Ανατολή της Ουκρανίας, όπου δεν υπάρχουν ιθαγενείς παπικοί και ελληνόρυθμοι-ουνίτες.

Τί αποτελούν τα τμήματα της UGCC; Πρώτα απ 'όλα, έχουν την πλήρη αλληλοσύνδεση και προωθούν την ενιαία πολιτική εξάπλωσης και προσηλυτισμού μέσω των δραστηριότητών τους.

Για τις στενές σχέσεις των προγραμμάτων Κάριτας, που υλοποιούνται από άλλα τμήματα της UGCC, μαρτυρούν τα εξής προγράμματα: «Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», «Βασικές ανάγκες», «Εγχειρίδιο επιχειρηματικότητας» και η δράση «Christmas Candle».

Θα σας αναφέρω ως παράδειγμα μερικά αποσπάσματα.

Οι ψεύτες είναι εφευρέτες κακών (Ρωμ. 1, 30).

Από το πρόγραμμα «Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» είναι σαφές ότι το αντικείμενο της δραστηριότητας της Κάριτας είναι το Ορθόδοξο ποίμνιο στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία, όπου εκτελούνται οι δραστηριότητες προσηλυτισμού. 

(Στιγμιότυπο οθόνης: Πρόγραμμα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής της Κάριτας)

Το κοινό στόχος των δραστηριοτήτων της Κάριτας είναι πρώην πολεμιστές, οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, στη ζώνη του πολέμου βρίσκονταν κάτω από πνευματική καθοδήγηση των στρατιωτικών ιερέων (καπελάνων) της UGCC (ακούστε τα φασιστικά κηρύγματα των καπελάνων της UGCC εδώ: https://youtu.be/tWKRchf9Sqo, https://youtu.be/vbg9fsKnIok). Να το πούμε ξεκάθαρα: πίσω από το κείμενο για την «κοινωνική συνοχή» κρύβεται το γεγονός ότι η συνεργασία με τους στρατιώτες της ATO (σ. σ.: ΑΤΟ στα Ουκρανικά σημαίνει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση») δεν αποτελεί τόσο κηδεμονία τους, όσο προσέλκυση πρόσθετους πόρους στις ανατολικές και νότιες περιοχές — τους ανθρώπους, που πέρασαν τον πόλεμο και εκδηλώνουν τις φιλοναζιστικές διαθέσεις σε σχέση με τους κατοίκους της Ντονμπάς. Τελικά, οι «πολεμιστές του φωτός» είχαν συγκαλεστεί από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας (και όχι από εκεί που βρίσκονται τα σημεία της Κάριτας), γιατί οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής της Ντονμπάς αρνούνται να σκοτώνουν τους συμπολίτες τους και δεν υπηρετούν στην ATO.

Η προσηλυτική δραστηριότητα διεξάγεται αρκετά δυναμικά και οργανωμένα, όπως φαίνεται από τη μεθοδολογία και τα προγράμματα που υλοποιεί η Κάριτας.

«Κύριες δραστηριότητες:

·        Ολοκλήρωση και οικοδόμηση της ειρήνης,

·        Παροχή ψυχοκοινωνικής συμβουλών σε άτομα και ομάδες,

·        Οργάνωση της κατάρτισης σχετικά με τη μη βίαιη επικοινωνία και τη μεσολάβηση για τους δικαιούχους,

·        Διεξαγωγή ανοιχτών εκδηλώσεων με σκοπό τη συμφιλίωση και την οικοδόμηση της ειρήνης,

·        Οργάνωση εβδομαδιαίων επισκέψεων οικογενειών από την Ανατολική Ουκρανία προς τη δυτική περιοχή και αντιστρόφως,

·        Μέσα διαβίωσης (απασχόληση και επιχειρηματικά δίκτυα),

·        Κοινωνική συνοχή και κοινοτική ικανότητα,

·        Διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων για την προσέλκυση δραστήριων ντόπιων κατοίκων και ομάδων που συνδέονται με αυτοοργανωμένες ομάδες συμφερόντων ή κοινωνικούς/πολιτιστικούς συλλόγους,

·        Ανάπτυξη δυνατοτήτων των ακτιβιστών των τοπικών κοινοτήτων και αυτοοργανωμένων ομάδων μέσω: εξασφάλισης διαθεσιμότητας χώρου, τεχνικής και υλικής υποστήριξης δημόσιων ακτιβιστών και ομάδων, διοργανώσεως εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τοπικές κοινότητες και ομάδες, παρουσίασης της μεθοδολογίας για τις τοπικές κοινότητες και ομάδες,

·        Παροχή επιχορηγήσεων για κοινωνικά κέντρα στις ανατολικές περιφέρειες».

Όπως βλέπουμε, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για την προσέλκυση του τοπικού πληθυσμού στον «μπαντερισμό»[1] και στον παπισμό. Με αυτό το σκοπό προετοιμάζεται ένα βασικό οικονομικό έδαφος για νέους υποστηρικτές της UGCC. Για την ενίσχυση της οικονομικής βάσης της προσηλυτικής δραστηριότητας της UGCC στην Νοτιοανατολική Ουκρανία, αναπτύχθηκαν ολόκληρα επιχειρηματικά προγράμματα.


(Στιγμιότυπο οθόνης του εγχειρίδιου επιχειρηματικότητας «Πώς να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;»)

Υπάρχει και μία προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσει κανείς τις «κοινές πλατφόρμες επικοινωνίας» και να λάβει τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια επιχείρηση: πρέπει να είναι παπικός ή ελληνόρυθμος-ουνίτης.

Είναι αλήθεια ότι η Κάριτας φέρνει μόνο το έλεος και την αγάπη του Θεού στην Ουκρανία; Ίσως οι ισχυρισμοί μας είναι υπερβολικοί και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Η Κάριτας του Ζαπορόζιε: «Παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας. Οὕτως καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δέ ἐστε μεστοὶ ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας» (Ματθ. 23, 27-28).

Όπως λέει το Ιερό Ευαγγέλιο, «εκαστον γὰρ δένδρον ἐκ τοῦ ἰδίου καρποῦ γινώσκεται» (Λουκ. 6, 44). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντικρατική τρομοκρατική δραστηριότητα του Κέντρου Κάριτας στο Ζαπορόζιε με τη συμμετοχή των «πολεμιστών του φωτός» με στόχο την υποκίνηση του θρησκευτικού μίσους και της βίας εναντία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Αυτό ήταν κατά την περίοδο του προεδρικού αγώνα του Πέτρου Πορόσενκο, ο οποίος προήγαγε τον Τόμο για τα μελλοντικά μέλη της ΟCU (σ. σ.: OCU είναι η σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας»). Την ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά σε αυτόν τον τομέα στη Ζαπορόζιε έκαναν ο Igor Artyushenko και o Yuri Gudymenko. Ο πρώτος ήταν ο επικεφαλής του περιφερειακού κλάδου του κόμματος Ποροσένκο (BPP), και ο δεύτερος είναι ένας από τους λίγους εμπιστεμένους bloggers του πρώην προέδρου της Ουκρανίας σε αυτό το κόμμα. Ήταν επίσης αξιοσημείωτο ότι σε αυτές τις προκλήσεις πήραν μέρος οι φανεροί φασίστες και οπαδοί του δολοφόνου Anders Breivik από των εθελοντικών ταγμάτων. Για να μάθετε περισσότερο βλ. εδώ: https://bit.ly/2Q5Zcwy.

Αναφέρεται ότι μετά από αυτά τα γεγονότα έφτασε από το Κίεβο στο Ζαπορόζιε μία αρμόδια επιτροπή με επικεφαλής τον Andrey Yurash, διευθυντή του Τμήματος Θρησκευτικών και Εθνοτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας (ένας φανερός ρωσοφόβος και ουνίτης), η οποία πραγματοποίησε μια συνάντηση στο κτίριο της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Ζαπορόζιε με τη συμμετοχή του Vladislav Moroko. Ο Yurash και ο Moroko δεν κρύβουν τα επιθετικά συναισθήματά τους εναντίον της UOC-MP (σ. σ.: UOC-MP είναι Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας) και υποστηρίζουν τις οργανώσεις των σχισματικών και των παπικών.

Προκαλεί ενδιαφέρον ότι τώρα ο τόπος στρατοπέδευσης και συγκέντρωσης των τρομοκρατών πριν από την επίθεση στις ορθόδοξες δομές είναι ο καθολικός καθεδρικός ναός του Ζαπορόζιε με τους εκπροσώπους της Κάριτας!

(Ο Υπουργός Πολιτισμού, μαζί με τον παπικό επίσκοπο, Πολωνό Jan Sobilo, διοργανώνουν δολιοφθορές κατά της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας)

Τους συμμετέχοντες στις «δράσεις» στον παπικό καθεδρικό ναό καθοδήγησε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής επαρχίας, επίσκοπος Jan Sobilo. Οι παπικοί διοργανωτές από την αρχή ανακοίνωσαν τους λόγους, για τους οποίους συγκεντρώθηκαν εκεί: «Ήρθαμε εδώ για να υποστηρίξουμε εκείνους που ενισχύουν τη δημιουργία της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας». Δηλαδή, ο στόχος των παπικών ήταν να επηρεάσουν τις επισκοπικές αρχές της UOC για να ενωθούν με τους σχισματικούς και να πάρουν μέρος στην χορήγηση του «Τόμου».

Ο παρουσιαστής και διοργανωτής της δράσης ήταν ο Dmitry Kharkov, ένας από τους πιο δραστήριους παράγοντες του φιλανθρωπικού σωματείου Κάριτας https://www.facebook.com//100020352765412/videos/256786231676467/.

(Στιγμιότυπο οθόνης από τη σελίδα Facebook του Dmitry Kharkov)

Όπως δείχνει η σελίδα του στο Facebook, ο Kharkov κατά τη διάρκεια της Μαϊντάν[2] ήταν συντονιστής της Αυτοάμυνας της Μαϊντάν στη Ζαπορόζιε και τώρα είναι περιφερειακός συντονιστής του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» και βοηθός διευθυντής για την ασφάλεια του παπικού σωματείου Κάριτας στη Ζαπορόζιε. Ανοίγουμε την επίσημη σελίδα της Κάριτας-Spes και βλέπουμε ότι ο ιδρυτής της, ο πρώτος πρόεδρος και σύμβουλος της Κάριτας-Spes Ουκρανία είναι ο επίσκοπος Stanislav Shirokoradyuk, ο οποίος είναι επικεφαλής της διοίκησης (επαρχίας) Χάρκοβ-Ζαπορόζιε της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας (RCC). Ο Shirokoradyuk, ο οποίος είναι γνωστός για την ενεργή συμμετοχή του στη Μαϊντάν, όπου ευλόγησε τους μαχητές για τη δολοφονία των στρατιωτών από τις Ειδικές Δυνάμεις Berkut, είναι ο άμεσος επικεφαλής του επισκόπου Ian Sobilo, για τον οποίο μιλήσαμε παραπάνω.

Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με ένα μέλος του Μπλοκ Πέτρο Πόροσνενκο και ταυτόχρονα ουνίτη, που εδώ και πολύ καιρό δηλώνει ότι έχει μεγάλη επιθυμία να διαλύσει την Κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας (UOC-ΜΡ) και ήρθε να το πει στη διοίκηση της UOC-ΜΡ στην περιοχή Ζαπορόζιε. Και ο Πολωνός επίσκοπος της RCC Jan Sobilo χρησιμοποιεί ελεύθερα τα οικονομικά μέσα του φιλανθρωπικού σωματείου Κάριτας-Spes για τις ληστρικές προκλήσεις κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας (UOC-ΜΡ).

Αποδείχθηκε ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που ήρθαν στο πικέτο, έχουν τον σαφή ιδεολογικό και θρησκευτικό προσανατολισμό, όπως, π. χ., ο δημοσιογράφος Vitaly Gorbenko (εδώ είναι οι δημοσιεύσεις από τη σελίδα του). Τα μισά των σημειώσεων του βρίζουν την UOC-MP και είναι αφιερωμένες στους εχθρούς του Πορόσενκο «που πραγματικά δεν θέλουν καλό στη χώρα» κ.λπ. Στις 21 Απριλίου 2018 στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό έγινε συνέλευση των κληρικών των «χριστιανικών εκκλησιών» (ουνιτών και παπικών, σχισματικών της UOC-KP) στη Ζαπορόζιε: «Συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Προέδρου Πέτρου Ποροσένκο σχετικά με το αυτοκέφαλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τη στάση απέναντι στο γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Λουκά της Ζαπορόζιε (UOC-ΜΡ) καταδίκασε την παρέμβαση του προέδρου στις εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας». Στη συνέχεια, όμως, ο Gorbenko λέει: «Tο ακροατήριο υποστήριξε την πρωτοβουλία του προέδρου και καταδίκασε την ομιλία του Μητροπολίτη Λουκά».

(Στιγμιότυπο οθόνης από τη σελίδα Facebook του «δημοσιογράφου» Vitaly Gorbenko)

«Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του πυρήνα της Ζαπορόζιε του Πανουκρανικού δικτύου παπικών «Ελεύθεροι Άνθρωποι» και της Κάριτας, οι οποίοι εξέφρασαν τις απαιτήσεις τους στους «παπάδες» της Μόσχας... Την παραμονή της ενοποίησης των Ουκρανικών Εκκλησιών, τίθεται ένα ερώτημα: κύριε Λούκα, θα πάτε προς τον πολιτισμό μαζί με την Ουκρανία ή θα παραμείνετε με την Μοσκοβία, όπου είναι η αληθινή σας θέση; Ως εκ τούτου, τα υποκαταστήματα του Κρεμλίνου δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη και ανεπτυγμένη Ουκρανία», δήλωσε ο Dmitry Kharkov, συντονιστής του υποκαταστήματος της Ζαπορόζιε του Ουκρανικού δικτύου «Ελεύθεροι άνθρωποι». Και τελικά, ο D. Kharkov δήλωσε ότι αν οι ιεράρχες της UOC-MP δεν συμφωνήσουν με τους απαιτήσεις της εξουσίας, θα τους θεωρήσουν υποστηρικτές του Κρεμλίνου και συνεργάτες τους και «δεν θα έχουν θέση στην Ουκρανία». Δηλαδή, εκφράστηκαν αληθινές απειλές στους Ορθοδόξους από τους εκπροσώπους της Κάριτας της Ρωμαιοκαθολικής «εκκλησίας».

Ανοίγουμε τη Wikipedia και ανακαλύπτουμε ότι η οργάνωση «Ελεύθεροι Άνθρωποι» δημιουργήθηκε από τον Andrei Levus, οπαδό της Ουνίας, ο οποίος είναι τώρα βουλευτής στο Ανώτατο Συμβούλιο της Ουκρανίας (Verkhovna Rada).

Αυτός ο ουνίτης έδειξε τη στάση του απέναντι στην UOC-ΜΡ κατά την Πανουκρανική θρησκευτική πομπή, η οποία έλαβε χώρα τον Ιούλιο 2016. Στις 13 Ιουλίου 2016 ο Andrei Levus δήλωσε: «Τα κρυπτά μέλη της GRU (Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών)[3] πρέπει να πιαστούν στο δρόμο για το Κίεβο». Στις 21 Ιουλίου ο Levus έκανε έκκληση προς τον δήμαρχο του Κιέβου Vitali Klitschko με αίτημα να απαγορευτεί η Πανουκρανική θρησκευτική πομπή στο Κίεβο μέσω του δικαστηρίου.

Στις αντιορθόδοξες δράσεις και την χρηματοδότησή τους ήταν μπλεγμένα τα χρήματα από το Ίδρυμα Κάριτας που διατέθηκαν για το σχέδιο του διεθνούς φόρουμ εθελοντισμού και βετεράνων. Ήταν από εκεί που προερχόταν ο ανθρώπινος πόρος των διαδηλωτών — από τους αγωνιστές τρομοκράτες, των «βετεράνων» της ΑΤΟ.

Στην οργάνωση αυτού του φόρουμ πήρε μέρος και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Εκεί λειτουργεί ο δημιουργός της οργάνωσης «Ελεύθεροι Άνθρωποι», η οποία ενεργούσε και ως διοργανωτής των πικέτων κατά της UOC-ΜΡ στη Ζαπορόζιε, Τσερνιγώφ κ.λπ., ο αναπληρωτής του Ανώτατου Συμβούλιου της Ουκρανίας (Verkhovna Rada), ουνίτης Andrei Levus!

Περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε παπικό ρωσοφόβο ακτιβιστή του «Τόμου», της «ΟCU» και της Κάριτας βλ. εδώ https://bit.ly/2Rv4nTu

Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλα τα πικέτα κοντά στις επαρχιακές διοικήσεις της UOC-ΜΡ, που πραγματοποιήθηκαν από τις 17 έως τις 22 Νοεμβρίου 2018, ήταν οργανωμένα από τους παπικούς και τους ρωσοφόβους ουνίτες με τη χρηματοδότηση του «φιλανθρωπικού σωματείου» Κάριτας.

Ουκρανία: «ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτο». Μετάφραση: «Σεις έχετε πατέρα τον διάβολον, από τον οποίον και κατάγεσθε και θέλετε να εκτελήτε τας πονηράς επιθυμίας του πατρός σας. Εκείνος από την αρχήν της δημιουργίας του ανθρώπου ήτο ανθρωποκτόνος και ποτέ δεν έχει σταθή ούτε και στέκεται εις την αλήθειαν, διότι δεν υπάρχει μέσα του, ούτε αλήθεια ούτε επιθυμία δια την αλήθειαν. Οταν λέγη το ψεύδος, το ανασύρει και το λέγει από τον ευατόν του, διότι είναι ψεύτης, και ο πατήρ και ο εφευρέτης του ψεύδους». (Ιω. 8, 44)

Με ποιους και με ποιόν τρόπο συνεργάζεται το φιλανθρωπικό σωματείο Κάριτας UGCC;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως για τις υπηρεσίες της UGCC, πρώτον, η Κάριτας έχει σχέση με το Τμήμα Πατριαρχικής Κουρίας της UGCC για τις ποιμαντικές υποθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, δηλαδή μια πλήρη σχέση με ναζιστικά τάγματα «Αζώφ», «Τορνάδο» και «Δεξιός Τομέας» μαζί με τους «πολεμιστές του φωτός» της ATO, τα οποία χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα από την UGCC και υποστηρίζονται από εθελοντές.

Ένα τέτοιο γοητευτικό παράδειγμα κοινής δραστηριότητας αποδεικνύει το περιοδικό «Καπελάνος», το επίσημο περιοδικό του Τμήματος Πατριαρχικής Κουρίας της UGCC. Το περιοδικό διανέμεται επίσημα μεταξύ των πολεμιστών της ATO και των εθελοντών της Κάριτας!

Λοιπόν, σας παρουσιάζω τα πιο ζωντανά αποσπάσματα και στιγμιότυπα οθόνης σχετικά με αυτό το θέμα.

1)  Ο επικεφαλής της UGCC Svyatoslav Shevchuk διακυρίττει ανοιχτά το φασισμό και τον ρατσισμό στο 9ο Πανουκρανικό Συνέδριο των καπελάνων της UGCC.

«Σήμερα, η διακονία των ιερέων μας στο προσκήνιο είναι μια έκφραση της εικόνας της Εκκλησίας μας... είμαστε λαός ηρώων, λαός μεγάλων ανθρώπων. Δεν υπάρχουν δύο πραγματικότητες — υπάρχει ένας λαός... » (Περιοδικό «Καπελάνος» 2016, σ. 18). Στην Ουκρανία, μια χώρα που δεν είναι μονολιθική και μονοθρησκευτική, η διακήρυξη μιας τέτοιας ιδεολογίας είναι ο αληθινός φασισμός και ρατσισμός από την πλευρά της UGCC.

2) Η έκκληση των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να σκοτώνουν τους ορθοδόξους ιερείς στην ζώνη ΑΤΟ προκύπτει από την ιστορία «Πάτερ, να με διδάξετε να κάνω προσευχή». Ψεύτικα αποδεικνύεται, ότι οι τοπικοί «ψευτο-ιερείς» (ιερείς της Μόσχας) απάγουν τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων και τους μεταφέρουν στους οπαδούς χωριστικού κινήματος!!! (2016, σ. 14)

3) Ο δοξασμός των ναζιστικών καθαρμάτων, των εκτρωμάτων του Χίτλερ από τα τάγματα του Βέρμαχτ «Nachtigal», «Ronald», «SS Galichina» και καπελάνων τους (Περιοδικό «Καπελάνος», 2015, σ. 7)

(Οπαδός της UGCC, τάγμα Nakhtigal, Ivan Grinokh σε φασιστικό καπάκι)

 

4) Στο περιοδικό «Καπελάνος» για το 2015, στο άρθρο «Διαφύλαξον τον λαό Σου με το Σταυρό Σου», οι ουνίτες υποστηρίζουν ανοιχτά και ξεκάθαρα τους «ευγενείς Γερμανούς φασίστες», π. χ., λέγοντας ότι η απελευθέρωση της πόλης Στσάστιε της περιοχής του Λούγκανσκ από τους Ναζί που έγινε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τα Σοβιετικά στρατεύματα (που περιλάμβαναν και τους Ουκρανούς) ήταν «απελευθέρωση». Γράφουν την λέξη «απελευθέρωση» με εισαγωγικά, για να εκφράσουν το αντίθετο, δηλαδή την «κατοχή» από τους Ρώσους (σ. 8).

5) Ένας ελληνόρυθμους-ουνίτης «ιερέας», ο π. Βιτάλιος ευχαριστεί τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για τη δολοφονία των ανθρώπων στην περιοχή Ντονμπάς, που κάνουν αντί των ιερέων της UGCC: «Τους ευχαριστώ γιατί κάνουν αυτή τη δουλειά ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ»!

Ο ιερέας-καπελάνος της UGCC ο Ivan Gopko συνεργάστηκε στενά με την Κάριτας. Στις 2 Αυγούστου 2016 κρατήθηκε στην περιοχή του Ντόνετσκ σε ένα σημείο ελέγχου στο χωριό Mangush, ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει όπλα από τη ζώνη ATO. Το γεγονός περιλαμβάνεται στο ενοποιημένο μητρώο προδικαστικών ερευνών βάσει του μέρους 1 του άρθρου 263 (παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών) του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας. Δύο εκτοξευτές χειροβομβίδων και έξι χειροβομβίδες κατακερματισμού βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του «αγίου πατέρα». Δεν μπορούσε να εξηγήσει, με ποιό στόχο έφερε τέτοια όπλα στη ζώνη ειρήνης σαν ανθρωπιστική βοήθεια.

(Ο καπελάνος της UGCC, ο «άγιος πατήρ» Ivan Gopko φέρει «ανθρωπιστική βοήθεια» στην ζώνη ειρήνης: δύο εκτοξευτές χειροβομβίδων και έξι χειροβομβίδες κατακερματισμού)

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, υπάρχουν 25 έως 57 τέτοιοι «άγιοι πατέρες», καπελάνοι της UGCC στη ζώνη ΑΤΟ. Βλ. περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προώθηση της ιδεολογίας του φασισμού από την Ουνιτική «εκκλησία» και τις δραστηριότητες των καπελάνων της UGCC στα άρθρα μου: «Γιατί μαζεύονται οι καπελάνοι της UGCC;» Https://bit.ly/34dmG5r, «Όπως είναι η εκκλησία, έτσι είναι και οι άγιοι της» https://bit.ly/36hlwYe, «Πατριωτικός φασισμός της UGCC» https://bit.ly/2Nr6BlI, «Από που πηγάζει το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο;» https://bit.ly/2pZhd3i.

Γιατί, λοιπόν, θέλουν οι ουνίτες της UGCC και της RCC τη συνέχιση του αιματηρού πολέμου και δολοφονίας αμάχων στη Νοτιοανατολική Ουκρανία; Με τι συνδέεται και τί στόχο έχει;

Ο ιεροκήρυκας του φασισμού και του ρατσισμού — ο επικεφαλής της UGCC Svyatoslav Shevchuk, δήλωσε ότι η UGCC δεν είχε γνωρίσει ποτέ τέτοια ευημερία και αναγέννηση όπως τώρα, μετά από τη Μαϊντάν, αφού τώρα μπορούν να ανοίξουν τις ενορίες τους στη ζώνη ATO και στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι είναι καλή αφορμή για την εμφάνιση σε αυτές τις περιοχές μιας «ειρηνευτικής εκκλησίας» με τα ιεραποστολικά της έργα, στην οποία το «φιλανθρωπικό» σωματείο Κάριτας UGCC κατέχει δεσπόζουσα θέση στον προσηλυτισμό.

Αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία των ενοριών της UGCC και της RCC στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

UGCC: Κριμαία — 5, περιοχή του Κιροβογκράντ — 5, περιοχή του Νικολάεφ — 12, περιοχή της Οδησσού — 13, περιοχή της Χερσών — 15 + 1 μοναστήρι, περιοχή της Ντνιπρό — 10, περιοχή του Ντόνετσκ — 30 (!) + 3 μοναστήρια, περιοχή της Ζαπορόζιε — 15, περιοχή του Λούγκανσκ — 2 (ήταν 4), περιοχή του Χάρκοβ — 6.

Συνολικά έχει 113 ενορίες, 3 επισκόπους. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου 6 παρεκκλήσια στη ζώνη της στρατοπέδευσης των στρατιωτικών μονάδων στην ζώνη του μετώπου, όπου βρίσκονται 25 έως 57 ιερείς της UGCC.

Υπάρχουν 80 ρωμαιοκαθολικές κοινότητες (RCC) σε αυτές τις περιοχές και 6 επίσκοποι!

Και αυτά δεν είναι μόνο κοινότητες — στατιστικές ενορίες, αλλά είναι ενεργοί πυρήνες με διάφορα τμήματα: τμήμα της ιεραποστολικής εργασίας, τμήμα της νεολαίας και τμήμα της οικογένειας. Πρόκειται και για διαφορετικά λαϊκά, κοινωνικά και κρατικά κινήματα, διάφορα ιδρύματα, σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που είναι πολύ καλά οργανωμένα και βγαίνουν έξω από τα τείχη των ναών. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα — στιγμιότυπο οθόνης από τη σελίδα Facebook της κοινότητας RCC και UGCC στην Οδησσό.

 

Η Μαϊντάν στο Κίεβο είναι έργο του Βατικανού. Ήταν οργανωμένη με σκοπό του πολέμου, και στη συνέχεια για την εξάπλωση του παπισμού και τις προσηλυτικές δραστηριότητες στη Ρωσία. Πράγματι, μετά από τη Μαϊντάν, ένα σημαντικό μέρος των ηγετικών θέσεων στην Ουκρανία καταλήφθηκε από τους ρωσοφόβους ουνίτες. Οι αντιορθόδοξοι νόμοι (αριθ. 4128, 4511, 5309, 6642 και άλλοι, βλ. λεπτομερέστερα στο άρθρο μου https://bit.ly/2ExhblR) προωθήθηκαν από τους βουλευτές του Ανώτατου Συμβούλιου (Verkhovna Rada) που ήταν ουνίτες. Η εισαγωγή των εορτασμών των Χριστουγέννων μαζί με τους παπικούς σε νομοθετικό επίπεδο προήγαγε το ουνιτικό λόμπι, αν και οι ουνίτες γιορτάζουν Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο. Οι αντιπρόσωποι των ουνιτών πήγαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη για να αναζητήσουν το «αυτοκέφαλο» για τους «ορθοδόξους» σχισματικούς.

Λόγω του γεγονότος ότι στην Ουκρανία αρχίζουν αλλαγές για την αποκατάσταση της ειρήνης (αν και δεν είναι ακόμη πολύ φανερές), ο επικεφαλής της οπαδών του Bandera και των ουνιτών, κήρυκας του φασισμού και του ρατσισμού Svyatoslav Shevchuk δήλωσε στο Κίεβο, κατά το κήρυγμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου: «Από τον πόλεμο κουράστηκαν μόνο αυτοί που θέλουν να σώσουν το τομάρι μους!!!». Αυτός ο φασίστας είναι πολύ θυμωμένος που οι πολιτικοί εξακολουθούν τον διάλογο ειρήνης (https://youtu.be/SABTnoQMBdI?t=692 παρακολουθήστε από 11,18 λεπτά).

Αμέσως μετά, με ένα κύμα μαγικού ραβδιού (με διαταγή του Svyatoslav Shevchuk) στις αρχές Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες «Όχι στην συνθηκολόγηση!» ενάντια στην πολιτική του Προέδρου της Ουκρανίας Vladimir Zelensky για την επίλυση της ένοπλης συγκρούσεως στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν όχι μόνο από ριζοσπαστικές ναζιστικές δυνάμεις, αλλά η συλλογή και η μεταφορά των ανθρώπων πραγματοποιήθηκε απ' ευθείας από τις ενορίες των ουνιτών και των παπικών (UGCC και RCC). Είναι σαφές ότι χωρίς την άμεση υπόδειξη («ευλογία του Θεού») του ανώτερου κλήρου, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί!

Για να υπάρχει μια παγκόσμια εταιρεία όπως η RCC και η UGCC με ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινοτήτων στη νοτιοανατολική περιοχή της Ουκρανίας με διαφορετικά τμήματα που ασκούν ενεργή ιεραποστολική και κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται τεράστια χρηματοδότηση. Αυτή εφαρμόζεται επιτυχώς μέσω της χορηγικής δραστηριότητας της Κάριτας UGCC!!!


Τέτοιοι χορηγοί της UGCC και της RCC είναι η παπική οργάνωση Renovabis, καθώς και το CRS και διάφορες κυβερνητικές δομές στη Γερμανία, οι οποίες είχαν δωρίσει 7 εκατομμύρια ευρώ!!! Τα χρήματα κατευθύνονται «στην ανάπτυξη των κοινοτήτων, στη βιωσιμότητά τους και στην ικανότητα επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων στην επικράτειά τους. Οι επιχορηγήσεις διανέμονται σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολή», λέει ο Andrei Nagirnyak, αντιπρόεδρος της Κάριτας UGCC.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινότητες (σ. σ.: UGCC και RCC – συγγραφέας) προς την κατεύθυνση της κατανόησης των δικών μας αναγκών, της διατήρησης των συμφερόντων και της παροχής των απαραίτητων κοινωνικών υπηρεσιών και ωφελειών για τις κοινότητες μέσω των προσπαθειών των ίδιων των κοινοτήτων.

Από το 2014, όταν άρχισε ο πόλεμος, η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ενεργά το κράτος μας, ιδίως μέσω της Κάριτας της Ουκρανίας. Εφαρμόζουμε τώρα ανθρωπιστικά προγράμματα στην ανατολική Ουκρανία με εκατομμύρια προϋπολογισμούς», — δήλωσε η Ksenia Bukhanka.

Aγαπητοί μου πατέρες της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα ήθελα να σας κάνω μία σχεδόν ρητορική ερώτηση: θα θέλατε να σας διατεθούν 7 εκατομμύρια ευρώ για τις δικές σας επαρχιακές, ενοριακές και κοινωνικές-ιεραποστολικές δραστηριότητες;

Μπορείτε να μην απαντήσετε...

Τώρα το ερώτημα είναι το εξής: τί αποτελέσματα έφερε η οικουμενιστική συμφωνία της RCC με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ROC); Τί αποτέλεσμα έχει η ανοχή και η απόρριψη του προσηλυτισμού από την πλευρά μας; Παρόλο που η συνάντηση των ιεραρχών της ROC και της RCC στην Αβάνα καταδίκασε τη «μέθοδο της ουνίας», στην πραγματικότητα (βλ. τις παραπάνω στατιστικές) βλέπουμε κάτι άλλο — ψέμα, υποκρισία και εξαπάτηση.

Επομένως, αυτό υποδηλώνει ότι η υπάρχουσα μορφή οικουμενισμού (διάλογος με την παπική «εκκλησία»), θα κάνει την Ορθόδοξη Εκκλησία να χάσει το πρόσωπό της, όπως για το ποίμνιο (οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που διώκονται από παπικούς στην Ουκρανία δεν καταλαβαίνουν πώς μπορούμε να έχουμε φιλίες με αυτούς που τους σκοτώνουν, ενώ οι άλλοι διακόπτουν το μνημόσυνο των αρχόντων της Εκκλησίας), καθώς και για τους ετερόδοξους στο διεθνή στίβο: αφού μας περιφρονούν στην κανονική μας επικράτεια, μας θεωρούν αδύναμους.

Η απόρριψη του οικουμενισμού θα ενισχύσει τη θέση μας στην εξωτερική αποστολή σε διάλογο με τους παλαιοημερολογίτες και τους παλαιόπιστους.

Ποιά θα πρέπει να είναι η απάντησή μας;

Πρέπει να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στο εξωτερικό και να βρισκόμαστε εκεί, όπου χρειάζεται ο Λόγος του Θεού. Πρέπει να εφαρμόζουμε και εμείς τη μέθοδο της «ουνίας», αλλά με το ορθόδοξο περιεχόμενο. Π. χ., μια σειρά ενοριών των Αγγλικανών και των Παλαιών Καθολικών, διατηρώντας τον δυτικό ρυθμό, αλλά διακηρύσσοντας την Ορθόδοξη δογματική, προσχώρησαν στις Ορθόδοξες Τοπικές Εκκλησίες της Αντιόχειας, της Κωνσταντινουπόλεως και στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εν Υπερορία (ROCOR), και αυτή η εμπειρία ήταν επιτυχής.

Ακόμα ένα καλό παράδειγμα είναι το εξής: το 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες η «Καθολική Εκκλησία της Ανατολής» προσχώρησε στη ROCOR με περίπου 60 κοινότητες.

Μπορούμε να προσφέρουμε στους παραδοσιακούς καθολικούς, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και υγιείς δυνάμεις, την ανεξαρτησία της Εκκλησίας (Τοπική Αυτοκέφαλη Εκκλησία) και τον γάμο για τους κληρικούς. Εξάλλου, ακόμη και μεταξύ των ουνιτών υπάρχουν προβλήματα με την επιβολή της αγαμίας. Έτσι, π. χ., οι παντρεμένοι εγκάθετοι ήρθαν στην Ουκρανία από την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία για να λάβουν χειροτονία από τους επισκόπους της UGCC.

Αν κοιτάξουμε τον αριθμό των αποκεντρωμένων από την RCC και των αυτο-οργανωμένων Δυτικών «εκκλησιών», θα δούμε ότι μας περιμένει ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας. Μερικοί από αυτούς εκφράζουν ορθόδοξο φρόνημα. Για τους αναγνώστες που δεν είναι ενημερωμένοι πάνω σε αυτά τα θέματα, θα αναφέρω τουλάχιστον μερικές τέτοιες «εκκλησίες»:

Ορθόδοξες Εκκλησίες δυτικού ρυθμού (που δεν έχουν ευχαριστιακή κοινωνία με οποιαδήποτε από τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες) — περίπου 8 «εκκλησίες».

Παλαιές Καθολικές και Εθνικές Εκκλησίες — περισσότερa από 85 «εκκλησίες». Ένας τόσο μεγάλος αριθμός οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν κάθε καθολική χώρα έχει το δικό της σχίσμα.

Εκκλησίες δυτικού ρυθμού με απροσδιόριστο καθεστώς έχουσες την ασαφή δογματική που είναι κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία — περίπου 36 «εκκλησίες».

Μικρές και ανεξάρτητες Εκκλησίες με αποστολική διαδοχή — περισσότερα από 40 «εκκλησίες».

Μικρές Καθολικές Εκκλησίες — περίπου 19.

Φιλελεύθερες και ακραίες φιλελεύθερες Καθολικές Εκκλησίες — περίπου 23.

Αποστολικές (Ιρβινγκικές) Εκκλησίες — περίπου 33.

Αγγλικανικές Εκκλησιες — περίπου 90.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς τους κλάδους στην ιστοσελίδα: Ιεραρχία λειτουργικών εκκλησιών https://bit.ly/31S3JDO

Όλες αυτές οι «εκκλησίες» μαζί αντιπροσωπεύουν ένα ποίμνιο πολλών εκατομμυρίων. Για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα «Ορθόδοξο Ινστιτούτο Δυτικών Θρησκευμάτων» με υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπου εκπαιδευμένοι ειδικοί θα δουλέψουν με κάθε ομολογία.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε πολλή προσευχή, ώστε να μην πέσουμε σε ακρότητες και να μην υπάρχει έχθρα μεταξύ των χριστιανών, για να συνεχίζουμε εν Θεώ να διεξάγουμε την παγκόσμια αποστολή σωτηρίας, αντίθετη στις αιρέσεις και στην εξάπλωση του παπισμού.

 

Συγγραφέας: Διδάκτορας της Θεολογίας, δημοσιογράφος, πρωθιερέας Oleg Trofimov

 


[1] Ο Στεπάν Μπαντέρα, ήταν ο ηγέτης της OUN (Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών). Είναι σεβαστός από τις σημερινές ουκρανικές αρχές και θεωρείται από τα φασιστικά ουκρανικά τάγματα ως εθνικός ήρωας. Οι δυτικοί πολιτικοί και τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εργαστεί σκληρά για να κρύψουν το ρόλο του στην ιστορία της Ουκρανίας, για τις υπερ-εθνικιστικές και τις φασιστικές του δραστιριότητες. Ήταν, στην πραγματικότητα, ένας αδίστακτος δολοφόνος πληθυσμών των οποίων εν καιρώ πολέμου. Οι θηριωδίες του μπορεί να θεωρηθούν μόνο ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μετά την χονδροειδή «αποκατάστασή» του στην Ουκρανία από την φιλοναζιστική φιλοΝΑΤΟική χούντα, στην αντι-φασιστική αντιπολίτευση αποκαλούν τους υποστηρικτές του «Μπαντερίστες» και τις δράσεις υπέρ του «μπαντερισμό». https://gekoudi.blogspot.com/2015/08/blog-post.html

[2] Το Euromaidan (ουκρανικά: Євромайдан, αυτολεξεί: «Ευρωπλατεία») ήταν ένα κύμα διαδηλώσεων και λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ουκρανία, το οποίο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας την 21 Νοεμβρίου 2013 με ευρείας έκτασης λαϊκές κινητοποιήσεις.

[3] Με αυτόν τον τρόπο ονομάζει τους Ορθοδόξους πιστούς, - σημ. μεταφραστή.


@Μετάφραση «Κάλαμος ὀξυγράφου», 2020.

5 комментариев:

Здравствуйте! Комментарии публикуются после проверки модератором. Благодарим за понимание!