суббота, 19 декабря 2020 г.

Ο Μακαριώτατος Ονούφριος: Η Εκκλησία εισέρχεται στην εποχή της Αποκάλυψης.

 
     Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος. Φωτογραφία: news.church.ua

Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας (UOC) είναι πεπεισμένος ότι όποιος θα προσπαθεί να ζήσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, θα βρίσκεται υπό την χαριτόβρυτη σκέπη του Κυρίου μας που θα ενδυναμώνει αυτόν τον άνθρωπο.

Ο Προκαθήμενος της UOC, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, πιστεύει ότι η Εκκλησία έχει εισέλθει στην εποχή της Αποκάλυψης. Ο Μακαριώτατος μίλησε για αυτό σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Ποιμένας και ποίμνιο».

Σχολιάζοντας την εισαγωγή ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, την απόσυρση μετρητών, την εμφάνιση ψηφιακών αναγνωριστικών, καθώς και τον πιθανό συνολικό έλεγχο από πλευρά του κράτους, ο Μητροπολίτης Ονούφριος σημείωσε ότι «οι αλλαγές στη ζωή της ανθρωπότητας που έγιναν τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι εισερχόμαστε σε μια νέα ιστορική εποχή, η οποία στη γλώσσα της Εκκλησίας λέγεται αποκαλυπτική».

«Αυτό αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, κυρίως στην Αποκάλυψη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Αυτή η εποχή φέρνει νέες προκλήσεις και δοκιμασίες στην ανθρωπότητα, αλλά όποιος θα προσπαθεί να ζήσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, θα βρίσκεται υπό την χαριτόβρυτη σκέπη του Κυρίου που θα ενδυναμώνει τον άνθρωπο για να αντέξει όλες τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια», τόνισε ο Προκαθήμενος της UOC.

Ταυτόχρονα, απαντώντας στο ερώτημα πώς όλα αυτά θα επηρεάσουν την πνευματική ζωή των πιστών, ο Μητροπολίτης Ονούφριος είπε ότι «όπου υπάρχει ο Θεός, υπάρχει ευδαιμονία, και όποιος θα μείνει πιστός στον Θεό, θα αντέξει ακόμη και τις πιο σοβαρές δοκιμασίες. Το πιο δυνατό πνευματικό όπλο του ανθρώπου στις ερχόμενες δοκιμασίες είναι η προσευχή και η ταπεινοφροσύνη. Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί».

Ταυτόχρονα, λέει ο Μακαριώτατος, στο μέλλον «η Εκκλησία μας θα είναι μικρότερη σε αριθμό των πιστών, αλλά θα γίνει  ισχυρότερη γιατι θα ζει μια έντονη πνευματική ζωή».

Πηγή: https://spzh.news/ru/news/75784-blazhennejshij-onufrij-cerkovy-vstupajet-v-apokalipticheskuju-epohu

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Здравствуйте! Комментарии публикуются после проверки модератором. Благодарим за понимание!