пятница, 20 августа 2021 г.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Τύχων, Μητροπολίτη Πσκοφ και Πορχόφ



Ανοιχτή επιστολή

Προς: τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πσκοφ και Πορχόφ κ. Τύχων.

 

Κοιν.: Μητροπολίτες, επισκόπους, ηγούμενους που υπηρετούν στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας και βρίσκονται στο κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας: στη Ρωσική Ομοσπονδία, την Υπερόριο Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ROCOR), την Ουκρανία, την Δημοκρατία της Λευκορωσίας, την Δημοκρατία της Μολδαβίας, την Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, την Δημοκρατία του Καζακστάν, την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, την Δημοκρατία της Κιργιζίας, την Δημοκρατία της Λετονίας, την Δημοκρατία της Λιθουανίας, την Μογγολία, την Δημοκρατία του Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν, την Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν, την Δημοκρατία της Εσθονίας, την Ιαπωνία.



«… Σε όποιον αρέσει να ασχολείται με δουλειές των αλλονών,

Είναι πάντα πιο πεισματάρης και παράλογος από τους άλλους:

Προτιμά να τα καταστρέψει όλα και να γίνει κορόϊδο ολονών,

Παρά να ρωτήσει τους τίμιους και ενημερωμένους

ή να ακούσει συμβουλές των ειδικών».

Ιβάν Κριλώφ Λούτσος και γάτος





Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Τύχων!

Η Σύναξις ρθοδόξων Λαϊκν αποφάσισε να σας απευθύνει μια ανοιχτή επιστολή, αφού μελετήσαμε με προσοχή τη θέση σας σχετικά με τον μαζικό εμβολιασμό που αυτό το διάστημα πραγματοποιείται στη χώρα μας, που έχει παρουσιαστεί σένα βίντεο από τις 05-07-2021 στο κανάλι YouTube TV-SPAS υπό τον τίτλο «ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΥΧΩΝ ΣΕΒΚΟΥΝΟΦ». https://www.youtube.com/watch?v=WhTxQzAVj0I&t=1449s

Έχοντας παρατηρήσει την ειλικρινή σας επιθυμία να αλλάξετε την κατάσταση στην μητροπολιτική επαρχία που σας εμπιστεύτηκε με σκοπό την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και θυμάτων από μια νέα μορφή ιογενούς λοίμωξης (ARVI) που ονομάζεται COVID, δεν μπορούμε παρά να δώσουμε προσοχή σε μια σειρά από ανακρίβειες, ψευδείς δηλώσεις και μη κανονικές τοποθετήσεις, από την άποψη των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας και του Καταστατικού Χάρτη της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας.

Στο πρώτο λεπτό του βίντεο, εκφράζετε την ανησυχία σας σχετικά με το γεγονός ότι παρατηρείται η επιδύνωση της επιδημίας του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, στη Ρωσία και στην περιοχή του Πσκοφ. Όμως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε ο ΠΟΥ, ο κορονοϊός δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις υγειονομικές αρχές.

Στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες ασθένειες, η μόλυνση από τον κορονοϊό, παρά την φήμη που έχει αποκτήσει, καταλαμβάνει μόνο τη 17η θέση. Οι τρεις κορυφαίες ασθένειες «δολοφόνοι» είναι η φυματίωση, η ηπατίτιδα και η πνευμονία. Η θνησιμότητα στον κόσμο από αυτές τις ασθένειες κατά το έτος 2020 συνολικά υπερβαίνει 7,6 χιλιάδες άτομα την ημέρα (σύμφωνα με ανανεωμένα δεδομένα: 01/09/21 11:14).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.

Συνολικοί θάνατοι από "COVID" για σήμερα: 1.915.892.

Κρούσματα μόλυνσης για σήμερα: 89.036.370.

Θνησιμότητα: 2.2%.

Ως εκ τούτου, ας σημειώσουμε ότι κατά το έτος 2020 στον κόσμο έχουν γίνει περίπου 43 εκατομμύρια εκτρώσεις και ήδη μέχρι στιγμής από τις αρχές του 2021 – σχεδόν 3 εκατομμύρια.

Το 2020, πραγματοποιήθηκαν 42,6 εκατομμύρια εκτρώσεις παγκοσμίως, αριθμός που υπερβαίνει αισθητά τον συνολικό αριθμό θανάτων από άλλες κύριες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με την πηγή The Christian Post.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον ιστότοπο αναφοράς Worldometer, όπου απεικονίζονται στατιστικά στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον περασμένο χρόνο, οι εκτρώσεις αποτέλεσαν την κύρια αιτία θανάτου στον κόσμο!!! Και εσείς, Σεβασμιώτατε, μας τρομάζετε με φημισμένο ARVI με ποσοστό θνησιμότητας 30 φορές χαμηλότερο; Αναρωτιόμαστε μήπως έχετε συντάξει λάθος κλίμακα προτεραιοτήτων;

Αν μιλήσουμε για τις περιοχές του Πσκοφ σε ιστορικό πλαίσιο, πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι μόνο το 1352, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στο Πσκοφ, σχεδόν 25 χιλιάδες άνθρωποι έγιναν θύματα  πανούκλας, ενώ είχε αρρωστήσει σχεδόν ο καθένας. Οι περιπτώσεις όταν ο κόσμος μπορούσε να ιατρευτεί και να επιβιώσει θεωρούνταν θαύματα. Επίσης στα τέλη του 16ου αιώνα, παρατηρήθηκε σχεδόν η ίδια περίπτωση και για τον ίδιο λόγο, εχάθη σχεδόν όλος ο αυτόχθονος πληθυσμός της περιοχής. Η πόλη μπόρεσε να αποκατασταθεί μόνο εφόσον υπήρχε ένα μέρος κατοικών που μετοίκησαν από άλλες περιοχές. Όμως, οι πρόγονοί μας είχαν συνειδητοποιήσει  τις πνευματικές αιτίες των επιδημιών και δεν είναι καθόλου παράδοξο και εκπληκτικό το γεγονός ότι κατά τους 14-16 αιώνες λόγω των επιδημιών στην επαρχία του Πσκοφ ανεγέρθηκαν και εγκαινιάστηκαν 12 ναοί. Αν συγκρίνουμε την ασθένεια του κορονοϊού COVID με άλλες ασθένειες και πανδημίες που έχει βιώσει η ανθρωπότητα και η αγαπημένη σας περιοχή του Πσκοφ, γίνεται προφανές ότι, μάλλον, καμία ιογενής λοίμωξη δεν είχε προκαλέσει τέτοια δημόσια απήχηση, όπως δεν είχε «προωθηθεί» τόσο πολύ όσο αυτή, η οποία απέχει πολύ από την πιο επικίνδυνη.

Ωστόσο, Σεαβσμιώτατε, τονίζετε ότι το ποσοστό θνησιμότητας από τον κορονοϊό είναι τώρα το υψηλότερο αν πάρουμε το περιθώριο ενάμιση χρόνο. Αλλά αν αυτό αντιστοιχεί σε κάποιο βαθμό στην πραγματικότητα, μήπως αυτό το γεγονός μπορεί να θεωρηθεί ως ένας δείκτης της κατάστασης ότι τα μέτρα που έλαβαν τόσο οι κοσμικές αρχές όσο και οι εκκλησιαστικές αρχές για την καταπολέμηση του ιού αποδείχθηκαν όχι μόνο άχρηστα, αλλά και επικίνδυνα;

Ο πανικός είναι το ήμισυ της ασθένειας... έλεγε ο Αβικέννας. Σήμερα παρατηρείται μια υστερική ανατίναξη της κατάστασης σε όλα τα επίσημα ΜΜΕ. Στην ουσία, πρόκειται για την κλιμάκωση της μαζικής ψύχωσης. Ο πανικός, όπως σημειώνουν οι ψυχολόγοι, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κάτι λιγότερο επικίνδυνο, από την ίδια την ασθένεια, ίσως και παροσυίασε τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι χώρες του κόσμου έχουν κλείσει τα σύνορα, έχουν ανακοινώσει καραντίνες και αποκλεισμούς, έχουν επιβάλει πρόστιμα, άδειες εισόδου, απομόνωση και άλλους περιορισμούς. Ως αποτέλεσμα, έχει αλλάξει αισθητά η ψυχολογία των ανθρώπων – δηλαδή οι άνθρωποι έπαψαν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, και αν τύχαινε να βρίσκονται έξω με άλλους, απέφευγαν με κάθε τρόπο ο ένας τον άλλον.

Στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η ιστορία με τον κορονοϊό μόλις ήταν στην αρχή της, εμφανίστηκε το περίφημο βίντεο από τη Γουχάν, όπου οι μολυσμένοι άνθρωποικρούσματα έπεφταν νεκροί στους δρόμους. Ένα παρόμοιο βίντεο από την Ιταλία επίσης είχε αναπαραχθεί και η προβολή του έγινε επανειλημμένες φορές σε εκατομμύρια θεατές. Όμως! Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από φέρετρα με θανάτους από κορονοϊό στην Ιταλία αποδείχθηκαν πλαστά. Στην πραγματικότητα, αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το έτος 2013. Στις 3 Οκτωβρίου, κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα βυθίστηκε ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες, 368 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Όμως, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από φέρετρα, τα οποία προβλήθηκαν επανειλημμένα στα κοινωνικά δίκτυα και σε διαδικτυακές δημοσιεύσεις ως σοκαριστικά στοιχεία για την έκταση της επιδημίας, έκαναν τη δουλειά τους προκαλώντας πανικό σε όλο τον κόσμο.

(https://newizv.ru/news/society/19-03-2020/vnimanie-falshivka-v-sotssetyah- razoshelsya-fotofeyk-o-grobah-v-italyanskom-bergamo)

Μια παρόμοια επίδραση προκλήθηκε από μια ψευδή επιστολή γεμάτη πανικό και άγχος από μια κάτοικο της Ιταλίας ρωσικής καταγωγής την Πολίνα Γκολοβούσσκινα, που τάχα προσπάθησε να αποκαλύψει την αλήθεια για την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ιταλία. Αργότερα, το ψέμα αυτής της κυρίας αποκαλύφθηκε, αλλά ο κορονοϊός στα ΜΜΕ μετατράπηκε από έναν συνηθισμένο ιό σε ψυχολογικό όπλο εναντίον του πληθυσμού όλου του πλανήτη. Είναι γνωστό ότι η επιστολή άρχισε να διαδίδεται μεταξύ των bloggers της χώρας μας και στα ΜΜΕ στις 26 Μαρτίου 2020. Και ήδη στις 29 Μαρτίου, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε σε μια επιστολή μιας κυρίας από την Ιταλία, στην οποία απαρίθμησε όλα αυτά τα ψευδή στοιχεία από την Πολίνα Γκολοβούσσκινα. Ως αποτέλεσμα των ψευδών πληροφοριών, ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέδωσε ένα διάταγμα για την απομάκρυνση των ενοριτών από τις εκκλησιαστικές εορτινές λειτουργίες του Πάσχα την άνοιξη του 2020.

Η επικεφαλής του Τμήματος θεραπείας οριακών διαταραχών και ψυχοθεραπείας στο Κέντρο «Bekhterev» του Υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Τατιάνα Καραβάγιεβα δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ο αριθμός των πολιτών με ψυχικές διαταραχές στη Ρωσία αυξήθηκε. Σε διάφορες περιοχές της χώρας, η αύξηση ήταν από 10 έως 30%. Η Αγία Πετρούπολη βρέθηκε στην πρώτη θέση με τον αριθμό των επισκέψεων σε ψυχιάτρουςεκεί ο αριθμός των ψυχικά ασθενών αυξήθηκε κατά το ένα τρίτο...

Σεβασμιώτατε, έχετε τονίσει και επαναλάβει πολλές φορές σαυτό το βίντεο ότι πρόκειται για τον «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» σε εξέλιξη και έχουμε υποστεί σημαντικές απώλειες. Μήπως όμως οι ψευδείς πληροφορίες έχουν σκοπό να προκαλέσουν πανικό που αποτελεί ένα όπλο και στρέφεται εναντίον του λαού της Ρωσίας;

Στο τέλος του τρίτου λεπτού του βίντεο-μηνύματός σας, προφέρετε μια φράση που έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στους πιστούς. Δηλώνετε: «... τίποτα δεν θα σταματήσει αυτήν την ασθένεια εκτός από τον εμβολιασμό ...».

Από τον βίο του Αγίου Γρηγορίου του Θαυματουργού, που γράφτηκε από τον Άγιο Γρηγόριο Νύσση πάνω από εκατό χρόνια αργότερα, υπάρχουν πληροφορίες για τα γεγονότα που έλαβαν το όνομα της «πανούκλας του Κυπριανού». Στον βιο Αγίου λέγεται ότι οι κάτοικοι της Νεοκαισάρειας, όπου ο Άγιος Γρηγόριος ο Θαυματουργός ήταν επίσκοπος, μετατράπηκαν μαζικά στον Χριστιανισμό, φοβισμένοι από το θέαμα των ειδωλολατρικών ναών που σφαγιάστηκαν με τα πτώματα εκείνων που πήγαν εκεί με την ελπίδα της θεραπείας.

Το θέμα όμως δεν ήταν ότι οι προσευχές που απευθύνονταν στον Ασκληπιό και στον Απόλλωνα δεν έφερναν την επιθυμητή ανακούφιση και ιατρειά. Ούτε οι Χριστιανοί δεν γλίτωσαν από την επιδημία.

«Το παρόν οδυνηρό έλκος χτυπάει τους δικούς μας μαζί με τους ειδωλολάτρες», τόνιζε συνέχεια ο Άγιος Κυπριανός. Όμως οι Χριστιανοί εκείνης της εποχής επέδειξαν μια εντελώς διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή και το θάνατο από τους οπαδούς των παλιών ειδωλολατρικών ιδεών όπως και το μέρος της Ιεραρχίας της σύγχρονης Ορθόδοξου Εκκλησίας. Αντί να θρηνούν για τον θάνατο, τον αντιλήφθηκαν ως μια συνάντηση με τον Θεό και μια «σωτήρια αποχώρηση από τον κόσμο», χρησιμοποιώντας την έκφραση του Αγίου Κυπριανού. Αντί να σώσουν τη ζωή τους με κάθε κόστος, συνέχισαν να φροντίζουν τους ασθενείς και τους πεθαμένους.

Σήμερα, μερικοί ιερείς, επίσκοποι και μητροπολίτες, όπως και Εσείς, Σεβασμιώτατε, κηρύττουν τη σωτηριότητα ενός συγκεκριμένου εμβολίου ή εμβολίων κατά μιας ασθένειας που είναι πολλές φορές λιγότερο επικίνδυνη από την πανούκλα, αντικαθιστώντας το έλεος του Θεού με τη δύναμη ενός πειραματικά μη δοκιμασμένου υγρού. Μήπως έχετε ξεχάσει τα λόγια της Αγίας Γραφής: « κα το Κυρίου Κυρίου α διέξοδοι το θανάτου» (Ψαλμ. 67, 21);

Σήμερα βλέπουμε ότι ανήκουν πια στο παρελθόν οι εποχές όταν προσπαθούσαν να σταματήσουν τις μαζικές ασθένειες όπως την πανούκλα με λιτανείες και προσευχές, με εμπιστοσύνη στο έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Όμως το να ακούμε από τον Μιτροπολίτη ότι μόνο ο εμβολιασμός θα σταματήσει την ασθένεια είναι πέρα ​​από την κατανόησή μας για την ορθόδοξη πίστη και για την ηθικότητα.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 του περασμένου αιώνα, οι ερευνητές και οι επιστήμονες της Ουκρανικής Ακαδημίας Επιστημών έκαναν μερικά πειράματα όπως τα εξής: στην Αγία Λάβρα των Σπηλαίων του Κιέβου πήγαιναν τα στελέχη διαφόρων παθογόνων μικροβίων και ιών. Καθώς πλησίαζαν προς τον ιερό τόπο, η ζωτική τους δραστηριότητα όλο και περισσότερο περιοριζόταν, και στην ίδια τη Λαύρα, τα στελέχη αυτά έχαναν εντελώς τη ζωτική τους ικανότητα. Έτσι ήταν αποδεδειγμένο ότι τα λείψανα των Αγίων της Λαύρας των Σπηλαίων ακόμα και μετά την μακάρια κοίμησή τους θαυματουργούν και να θεραπεύουν τους ανθρώπους! Όμως τώρα στα χρόνια 2020-21 του αιώνα μας, στο αδελφικό μοναστήρι των Σπηλαίων του Πσκωφ οι ενορίτες χωρίς τις μπλε μάσκες στα πρόσωπά τους εκδιώκονται από τις εκκλησίες και δεν τους επιτρέπεται να προσκινήσουν στα ιερά λείψανα των Αγίων λόγω του «κινδύνου να προσβληθούν» από την σύγχρονη «μοντέρνα» ασθένεια. Δεν θα μας είναι καθόλου έκπληκτο, εάν, Εσείς, Σεβασμιώτατε, θα ανοίξετε ένα τμήμα εμβολιασμού στις ιερές σπηλιές και όσοι σας σέβονται όπως και τη γνώμη και τον βαθμό της ιεροσύνης σας, θα σταθούν εκεί στην ουρά για εμβόλιο ... Όμως αυτοί θα είναι ήδη άνθρωποι που ομολογούν διαφορετική θρησκεία! Μια θρησκεία όπου η σωτηρία έρχεται στους ανθρώπους όχι μέσω του Σταυρικού Θανάτου και της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ενώ μέσω ενός τεχνητού κοκτέϊλ που δημιουργήθηκε με βάση τα κύτταρα ενός παιδιού-εμβρύου που σκοτώθηκε στη μήτρα της μητέρας του.

Εάν τώρα επιβεβαιώνετε τα λόγια σας που είπατε νωρίτερα ότι μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να σταματήσει την επιδημία, τότε καλούμε το έλεος του Θεού, ώστε ο Παντοδύναμος Κύριος και Θεραπευτής να μην σας αφήσει χωρίς μετάνοια για το σοβαρό αμάρτημα της ολιγοπιστίας.

Συζητώντας για τις δεισιδαιμονίες και τους φόβους των Ορθοδόξων που αντιστέκονται στον εμβολιασμό, αναφέρετε τα λόγια του Αγίου Γέροντος Ιωάννη (Κρεστιάνκιν): «Το χάραγμα θα ακολουθήσει μόνο μετά από την προσωπική άρνηση από τον Θεό και όχι μετά από την εξαπάτηση. Η εξαπάτηση δεν έχει νόημα. Ο Κύριος θέλει την καρδιά μας που να Τον αγαπάει». Ο Γέροντας είπε αυτά τα λόγια όταν μιλούσε για την αποδοχή του ΑΦΜ, διαβατηρίου, πιστοποιητικού σύνταξης και φορολογικής κάρτας.

Πράγματι, υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που καίνε τα διαβατήριά τους, σε περίπτωση εάν μέσα τους βρουν τον «αριθμό θηρίου», όπως και αρνούνται να δεχτούν τον ΑΦΜ. Σεβασμιώτατε, γιατι δεν αναφέρατε και υπόλοιπα λόγια του διάσημου Ρώσου Γέροντα π. Ιωάννη, του πνευματικού Σας, όπως:

«Τώρα αυτά τα έγγραφα με τη μορφή τους και με τέτοια προβολή που έχουν δεν αποτελούν κίνδυνο για εμάς. Όμως, αναμφίβολα, είναι μια από τις φάσεις προετοιμασίας για το μέλλον... Δεν θα κάνουμε αιτήματα για να μας εκδοθούν οι αριθμοί. Αν καταχωριθούν χωρίς τη βούλησή μας, τότε δεν θα αντισταθούμε. Αφού κάποτε έτσι λάβαμε και ταυτότητες και διαβατήρια και ήμασταν όλοι στο κρατικό σύστημα καταχώρισης και εγγραφής, έτσι και τώρα. Τίποτα δεν άλλαξε. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Προφανώς, ο π. Ιωάννης καταλάβαινε την ουσία των παγκόσμιων διαδικασιών αποστασίας και δεν ευλόγησε να δεχτεί οικειοθελώς ακόμη και ένας ΑΦΜ. Εσείς, Σεβασμιώτατε, σε αντίθεση με τα λόγια του εξομολογητή και του πνευματικού σας, όχι μόνο ευλογείτε, αλλά και επιμένετε στον εμβολιασμό ως τη μοναδική σωτηρία από τον ιό. Δημιουργείται εντύπωση ότι είτε σκόπιμα παραφράζετε τα λόγια του Γέροντος, είτε αρχικά ακούσατε αυτό που θέλατε να ακούσετε.

Με θλίψη στη φωνή σας τονίζετε ότι ένα ορισμένο μέρος των Ορθοδόξων Χριστιανών φοβάται αυτά τα εμβόλια, εφόσον πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Ταυτόχρονα, κάνετε μια επιφύλαξη ότι υπάρχει ένας μεγαλος αριθμός γιατρών που θεωρούν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού επικίνδυνο, όμως τους ακούτε και τους μεν και τους δε ... Και ονομάζετε αυτή τη στάση ως ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΕΡΙΑΣΜΟ. Αλλά στην πραγματικότητα, ο πειρασμός συνίσταται στην κατηγορηματική σας άρνηση έστω να ακούσετε τις απόψεις άλλων ειδικών, έχετε μια επιθετική στάση εφόσον οι απόψεις αυτές διαφέρουν από τις δικές σας όπως και των συναδέλφων και φίλων σας από το Big Pharma.

Είναι περίεργο που παραθέτετε τα λόγια του π. Ιωάννη για ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλετε ούτε να κάνετε συζητήσεις ούτε να συμβουλευτείτε με τους επαγγελματίες που με αποδείξεις ανιστέκονται στον εμβολιασμό.

Η θέση σας υπέρ των εμβολιασμών δικαιολογείται από το γεγονός ότι η μητέρα σας εργαζόταν στο ερευνητικό Ινστιτούτο «Ν. Φ. Γαμαλέα» και εσείς, επικοινωνώντας με τους μαθητές της, καταθέτετε ότι είναι υπεύθυνοι επαγγελματίες και πατριώτες της χώρας μας. Προφανώς, συμπεριλάβατε και τον Αλεξάντερ Γίντσμπουργκ, διευθυντή στο Επιστημονικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών «Ν. Φ. Γαμαλέα»;

Επιτρέψτε να σας υπενθυμίσουμε, Σεβασμιώτατε, ότι αυτό το ρωσικό ερευνητικό κέντρο με επικεφαλής του A. Γίντσμπουργκ δεν κατάφερε να εισαγάγει ούτε ένα διανυσματικο εμβολιο μέσα σε 11 χρόνια! Μία από τις πρώτες προσπάθειες του Ερευνητικού Ινστιτούτου «ΝΦΓαμαλέα» να αναπτύξει εμβόλιο κατά της γρίπης με τη διανυσματική μέθοδο κατέληξε σε ποινική υπόθεση ληστείας των 424 εκατομμυρίων ρούβλων από έναν υπάλληλο του Κέντρου «ΝΦΓαμαλέα, τον Ρουστάμ Αταουλλαχάνοφ (https://theins-ru.turbopages.org/theins.ru/s/opinions/ilya-yasnyi/242196).

Και ξαφνικά, λες και σας το διέταξε κανείς, θεωρείτε μια συγκεκριμένη ουσία που εμφανίστηκε με το όνομα «Sputnik V», η οποία δεν πέρασε τον κύκλο των απαραίτητων δοκιμών ούτε σε ζώα, την θεωρείτε μόνη σωτηρία από την επιδημία του κορονοϊού...

Τον Δεκέμβριο του 2020, το μέλος της Ακαδημίας ο επιστήμονας Γίντσμπουργκ σε μια τηλεοπτική εκπομπή του Β. Σολοβιόφ, τόνισε ότι το «Sputnik V» θα εξασφαλίσει την ανοσολογική προστασία για δύο χρόνια. Τον Απρίλιο του 2021, αυτός ο «πατριώτης» προχώρησε ακόμα πιο πέρα και έκανε μια δήλωση στα ΜΜΕ ότι ελπίζει για ισόβια ανοσολογική προστασία του πνευματικού του «παιδιού». Στις 29 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ο Γίντσμπουργκ έκανε εντελώς αντίθετη δήλωση ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαζόμαστε έναντι νέας μόλυνσης του κορονοϊού κάθε έξι μήνες. Προφανώς με τη συμβουλή τέτοιων «επαγγελματιών πατριωτών» εμβολιαστήκατε προσωπικά τρεις φορές και συμβουλεύετε σε όλους να εμβολιαστούν; Πώς πρέπει όμως να τα δέχονται όλα αυτά οι λογικοί άνθρωποι και ποια στάση πρέπει να έχουν για τόσο «υπεύθυνους και έντιμους» γιατρούς όπως ο A. Γίντσμπουργκ, ο οποίος ο ίδιος μπερδεύτηκε στις καταθέσεις του ή, με πιο απλά λόγια, είπε ψέματα με το κιλό;

Φυσικά, είναι η επιλογή και το δικαίωμά σας να υποβληθείτε σε οποιαδήποτε ιατρικά πειράματα, εάν σας το επιτρέπουν η συνείδηση ​​και ο βαθμός του Επισκόπου. Ωστόσο, η επιθετική σας διαφήμιση μιας ουσίας που δεν έχει περάσει ολόκληρο τον κύκλο δοκιμών είναι ικανή να βλάψει και ήδη βλάπτει άλλους ευκολόπιστους ανθρώπους! Και αυτό είναι ένα ερώτημα που μάλιστα βγαίνει πέρα ​​από το πεδίο της προσωπικής σας σχέσης με τον Θεό, άρα σημαίνει άλλο, διαφορετικό επίπεδο ευθύνης.

Για ποιο σκεπτικό και για ποια συμβουλή μιλάμε, εάν θεμελιωδώς αγνοείτε τη γνώμη δεκάδων και εκατοντάδων επαγγελματίων ιατρών που ομόφωνα τονίζουν ότι ο εμβολιασμός που μας επιβάλλεται με αυτή τη μορφή είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, ΕΠΙΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Γιατί μπορούμε να εμπιστευόμαστε ή τουλάχιστον να ακούμε την άποψη εκείνων που τους αποκαλέσατε «ψεύτες» και «παράγοντες επιρροής», σε αντίθεση με τους δικούς σας «τίμιους και υπεύθυνους πατριώτες»; Για έναν απλό λόγο! Είτε δεν φοβούνται να απολυθούν για την αλήθεια, είτε εργάζονται σε υπηρεσίες που δεν ελέγχονται από τον ΠΟΥμια ιδιωτική αμερικανική οργάνωση που διεξάγει ανοιχτά και θεμελιωδώς έναν πολιτικό, ιδεολογικό και πληροφοριακό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Σεβασμιώτατε, αναφέρατε μερικούς έντιμους και υπεύθυνους υπαλλήλους από το Ερευνητικό Ινστιτούτο «Ν. Φ. Γαμαλέα», χωρίς να πείτε τα ονόματα και τις θέσεις τους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι όντως στον ερευνητικό Ινστιτούτο υπάρχουν τέτοιοι ειδικοί. Τουλάχιστον υπήρχαν. Ανάμεσα τους πρέπει να αναφερθεί η Γκαλίνα Μπορίσοβνα Κιρίλλιτσεβα Διδάκτωρ Ιατρικών Επιστημών, καθηγήτρια, ανοσολόγος, τώρα μοναχή Αλεξάνδρα. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της έχει αφιερώσει στην έρευνα της επίδρασης των εμβολίων και των ανοσορρυθμιστών στη φυσική ανοσία ανθρώπου, εργάστηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο «ΝΦΓαμαλέα» επί 30 χρόνια και πιθανότατα ήξερε και την αείμνηστη μητέρα σας. Η Γκαλίνα Μπορίσοβνα είναι ένα πραγματικά τίμιος και υπεύθυνος άνθρωπος, που πονάει ειλικρινά για το μέλλον της Ρωσίας όπως και για τη σωματική και πνευματική υγεία των πολιτών μας. Αλλά για κάποιο λόγο που δεν τον καταλαβαίνουμε, δεν αναφερθήκατε στη γνώμη της σχετικά με τον εμβολιασμό και δεν το είπατε στο βίντεό σας. Η ειδική της άποψη είναι η εξής:

·       η εισαγωγή του εμβολίου σε ένα υγιές άτομο οδηγεί στο γεγονός ότι εμφανίζονται κολοσσιαίες δυσμενείς επιδράσεις στον οργανισμό ... ενώ τον εμβολιασμό των παιδιών από τον κορονοϊό η επιστήμονας χαρακτήρισε ως πραγματικό έγκλημα. Έτσι, η Γκαλίνα Μπορίσοβνα είναι άκρως κατηγορηματικής άποψης κατά του εμβολιασμού τόσο ως γιατρός με πολύχρονη εμπειρία όσο και ως μοναχή της Ορθόδοξου Εκκλησίας.

Εσείς όμως ως μητροπολίτης και μοναχός της Ορθόδοξου Εκκλησίας, χωρίς να έχετε ειδική ιατρική εκπαίδευση, δεν διστάζετε να δηλώσετε ότι ο εμβολιασμός είναι απολύτως ασφαλής. Εδώ πραγματικά έρχεται στο μυαλό ένα γνωστό ποίημα του Ρώσου συγγραφέα Κρυλόφ «Γάτος και λούτσος»: «Αλίμονό μας εάν τις πίτες θα αρχίσει να τις φτιάχνει ο τσαγκάρις, ενώ ο φούρναρης θα επιδιορθώνει τα παπούτσια μας...»

Άλλοι επιστήμονες που δεν ελέγχονται από τον ΠΟΥ υποστηρίζουν την άποψη ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν πρέπει να συζητηθεί μέχρι την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών, οι οποίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πύλης «Κρατικό μητρώο Φαρμάκων» (https://grls.rosminzdrav.ru/), θα πρέπει να λήξουν μόνο στις 31 Δεκεμβρίου 2022!

Προφανώς, ο βιαστικός μαζικός εμβολιασμός οφείλεται κατά κύριο λόγο σε πολιτικούς και οικονομικούς λόγους και όχι σε φροντίδα για την υγεία των ανθρώπων. Πρόκειται πραγματικά για τη «βιασύνη του διαβόλου», σύμφωνα με τα λόγια του Αγίου Μακαρίου του Μεγάλου. Είναι ακριβώς αυτό που έχει σχέση με την κουβέντα μας για τον «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» και ποιος ποια πλευρά υποστηρίζει.

Όταν αναφέρεστε σε μερικούς γιατρούς που σας έπεισαν να εμβολιαστείτε για τρίτη φορά λόγω της επιθετικότητας του λεγόμενου ινδικού στελέχους, προφανώς δεν αμφισβητήσατε καν την ικανότητα αυτών των ειδικών, διακινδυνεύοντας την υγεία σας. Αφήστε μας όμως το δικαίωμα να ακούσουμε τη γνώμη όχι των φίλων, των παιδιών ή των οικείων σας, αλλά να ακολουθούμε την στάση των ειδικών παγκοσμίου φήμης.

Στη συνέχεια αναφέρουμε τη γνώμη του Luc Montagnier,  ο οποίος πήρε το Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ρετροϊού HIV, σε μια συνέντευξη με τον δημιουργό της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για τον κορονοϊό Hold-Up. «Όταν εξετάζουμε τις καμπύλες γραμμές του ΠΟΥ από την περίοδο της έναρξη του εμβολιασμού τον Ιανουάριο, αμέσως παρατηρούμε ότι πετάγονται επάνω. Και επίσης αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων, συμπεριλαμβανομένων των νέων, από θρόμβωση ... Αυτό είναι ένα ασυγχώρητο ιστορικό λάθος. Μια μέρα θα το συνοψίσουμε και θα βγάλουμε αποτελέσματα», - τόνισε ο επιστήμονας, «επειδή ακριβώς ο εμβολιασμός οδήγησε στην εμφάνιση μεταλλάξεων SARS-CoV-2 ».

Εάν αυτά τα λόγια του επιστήμονα με παγκόσμια φήμη περιέχουν τουλάχιστον το 50% της αλήθειας, τότε η εκστρατεία εμβολιασμού μπορεί ανοιχτά και ελέυθερα να χαρακτηριστεί ως έγκλημα στο οποίο είστε συνεργόςτόσο ως ταραξίας όσο και ως θύμα.

Είναι παράδοξο το γεγονός ότι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε το εμβόλιο από την άποψη της ηθικής, πιο συγκεκριμένα να πούμε να δικαιολογήσετε την εισαγωγή στο σώμα σας γενετικά τροποποιημένων κυττάρων ενός κοριτσιού που σκοτώθηκε το 1973 στην Ολλανδία. Πρόκειται για την κυτταρική σειρά HEK 293 (αγγλ. English Human Embryonic Kidney 293) – μια κυτταρική σειρά που προέρχεται από ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρά.

Ως απάντηση στο επίσημο αίτημα του ορθοδόξου ακτιβιστή σχετικά με την ύπαρξη κυτταρικής σειράς αμβλώσεως στα εμβόλια του Ερευνητικού Ινστιτούτου «Ν. Φ. Γαμαλέα» ελήφθη μια εκπληκτικά «πονηρή» απάντηση από τον ίδιο «υπεύθυνο πατριώτη» ΑΓίντσμπουργκ. Η απάντηση αυτή θα πρέπει να αναλυθεί λεπτομερώς.

«Αγαπητέ κύριε Νικολάι Νικολάγιεβιτς! Σε απάντηση της επιστολής σας, σας ενημερώνουμε ότι κατά την διαδικασία παραγωγής του εμβολίου «Sputnik-V», δεν χρησιμοποιήθηκε και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υλικό έκτρωσης. Επί του παρόντος, διεξάγονται εργασίες με τροποποιημένη κυτταρική σειρά χωρίς χρήση εκτρωθέντων υλικών και κυττάρων.

Στην παραγωγή φορέων εμβολίων με στόχο την πρόληψη ιογενών ασθενειών, σε όλο τον κόσμο σήμερα χρησιμοποιείται η κυτταρική σειρά HEK 293, η οποία αποκτήθηκε το 1973 με την διαδικασία τροποποίησης του αδενοϊού με το εκτρωθέν υλικό ανθρώπινων εμβρυϊκών νεφρικών κυττάρων. Μας είναι εντελώς άγνωστο ποιο στοιχείο αποτέλεσε τη βάση του. Στο Ερευνητικό Ινστιτούτο «Ν.ΦΓαμαλέα» του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, το εμβόλιο ήρθε το 1981 από το Ινστιτούτο Γενετικής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ανώτερο όριο των κυτταρικών διαιρέσεων (Hayflick Limit) όλα τα κύτταρα που διαιρούνται πεθαίνουν μετά από περίπου 50 διαιρέσεις. Έτσι, λοιπόν, όλα τα κύτταρα που ελήφθησαν από το αρχικό υλικό στην κυτταρική σειρά HEK 293 πλέον δεν υπήρχαν το 1981. Η δήλωση σχετικά με τη σύνδεση αυτής της γραμμής με υλικό εκτρώσεως ισοδυναμεί με τη δήλωση σχετικά με την προέλευσή της από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ. Και οι δύο δηλώσεις είναι παράλογες, χωρίς να αναφέρουμε καν ότι στο τελικό προϊόν με την επωνυμία «Sputnik V» σημειώνεται απόλυτη έλλειψη οποιουδήποτε ανθρώπινου υλικού ή σειράς κυττάρων και δεν μπορεί να υπάρχει εκεί εκ φύσεως.

Μετά τιμής, ο Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου «Ν.Φ. Γαμαλέα», Α. Γίντσμπουργκ».

Στην αρχή, ο Γίντσμπουργκ γράφει ότι κατά την διαδικασία παραγωγής του εμβολίου «Sputnik-V», το υλικό εκτρώσεως δεν χρησιμοποιήθηκε και ούτε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αλλά ήδη στην επόμενη παράγραφο, ο «πατριώτης», αναφερόμενος σε «ολόκληρο τον κόσμο» σαν να υπονοεί ότι τελικά χρησιμοποιείται η κυτταρική σειρά HEK 293 και ότι είναι το εκτρωθέν υλικό του ανθρώπινου εμβρυϊκού νεφρού. Όμως αμέσως ξεχνάει τι έγραψε ο ίδιος μόλις μια σειρά παραπάνω και με χυδαίο τρόπο προσπαθεί να αρνηθεί και να απορρίψει αυτά που έγραψε. «Μας είναι εντελώς άγνωστο ποιο στοιχείο αποτέλεσε τη βάση του». Δηλαδή, το υλικό είναι εκτρωθέν, αλλά από πού προέρχεται το υλικό εκτρώσεως στο «Ν.Φ. Γαμαλέα» δεν γνωρίζουν. Σύμφωνα με τα δικά σας λόγια, Σεβασμιώτατε, ούτε εσείς γνωρίζετε. Ενώ εμείς γνωρίζουμε! Όπως γνωρίζουν και όλοι όσους χωρίς δισταγμό αποκαλείτε «πράκτορες επιρροής, ψεύτες και κακοπροαίρετους».

Η κυτταρική σειρά προήλθε αρχικά από ένα αποβαλλόμενο θηλυκό έμβρυο τον Ιανουάριο του 1973 και δημιουργήθηκε από τον Καναδό επιστήμονα τον Φρανκ Γκράχαμ (Frank Graham), ο οποίος υπήρξε μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο εργαστήριο του καθηγητή Άλεξ βαν ντερ Εμπ (Alex van der Eb) στο Λάϊντεν της Ολλανδίας. Ήταν το 293ο πείραμα ο αριθμός του περιλαμβάνεται και στην επωνυμία της σειράς. Το «HEK» σημαίνει «Human embryonic kidney» (ανθρώπινο εμβρυϊκό νεφρό). Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Άλεξ βαν ντερ Εμπ (Alex van der Eb) το 2001 είχε δηλώσει το εξής: «Ο νεφρός προήλθε από έμβρυο με άγνωστο οικογενειακό ιστορικό, που πιθανότατα ελήφθη το 1972. Η ακριβής ημερομηνία είναι σήμερα άγνωστη. Απ’οτι θυμάμαι, το έμβρυο ήταν σε κανονική φυσική κατάσταση. Όλα ήταν εντάξει. Οι λόγοι για τους οποίους είχε γίνει η έκτωση, μου είναι άγνωστοι».

Ένα απόλυτο ψέμα που μπορεί να το υπολογίσουν μόνο οι μισομορφωμένοι χριστιανοί στην ενδοχώρα του Πσκοφ αποτελεί η δήλωση του Γίντσμπουργκ σχετικά με το ανώτερο όριο των κυτταρικών διαιρέσεων (Hayflick Limit). Ακόμη και μια απλή σπιτονοικοκυρά από την πόλη Ντνο της Επισκοπής Πσκοφ, εύκολα μπορεί να αναζητήσει και να βρει σχετικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο όσον αφορά το «Hayflick Limit». (Όριο Hayflick – το όριο του αριθμού των διαιρέσεων των σωματικών κυττάρων, που πήρε το όνομά του από τον επισήμονα που το ανακάλυψε του Leonard Hayflick). Είναι επίσης εύκολο να διαπιστώσουμε ότι η κυτταρική σειρά HEK 293 έγινε παγκοσμίως αναζητήσιμη, και έφερε εκατομμύρια κέρδη στους δημιουργούς της ακριβώς επειδή στην 293η προσπάθεια  οι παραγωγοί της βρήκαν τρόπο για να ξεπεράσουν το όριο Hayflick και δημιούργησαν μια σειρά συνεχώς διαιρούμενων μεταλλαγμένων κυττάρων.

Σεβασμιώτατε, είναι χαρακτηριστικά τα λόγια σας για το γεγονός ότι «κατά την περίοδο που ξεκίνησε το κύμα εμβολιασμού με το εμβόλιο «Sputnik V», κανείς δεν αναφέρθηκε σαυτό, εφόσον το πεδίο αυτό παρέμεινε ακόμη πολύ ανεξερεύνητο». Πώς γίνεται μετά απ’ αυτά που είπατε να σας εμπιστευτεί κανείς αφού επιβεβαιώσατε ότι εντελώς οικειοθελώς δεχτήκατε στο σώμα σας ένα ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΕΡΕΥΝΗΤΟ κοκτέϊλ; Αντί όμως να μετανοήσετε για εγκληματική αμέλεια σε σχέση με το σώμα σας, αρχίσατε να δικαιολογείτε αυτό που κάνατε με αποδείξεις ότι η έκτρωση απαγορεύτηκε επίσημα στις Κάτω Χώρες το 1973 και εγκρίθηκε ξανά μόνο το 1981. «Πιθανότατα ήταν αποβολή ...» αναφέρετε, ελαφρώς αμήχανα, στην κάμερα. Αλίμονο, Σεβασμιώτατε, ήταν ΕΚΤΡΩΣΗ, δηλαδή πρόκειται για τον σκόπιμο φόνο ενός παιδιού στη μήτρα μιας μητέρας! Το εν λόγω περιστατικό και η γενική κατάσταση στις Κάτω Χώρες εκείνα τα χρόνια δεν στερήθηκε από ένα σοβαρό εσωτερικό παράδοξο. Είναι γεγονός είναι ότι η έκτρωση στη χώρα είχε επιτραπεί μόνο το 1984. Όμως σε πολλά ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης πάντα υπήρχε δυνατότητα να διακοπεί νόμιμα και επίσημα η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Το 1969 ιδρύθηκε το Ολλανδικό Ίδρυμα για ιατρική διακοπή της εγκυμοσύνης (Stimezo Nederland), και ήδη από το 1972 σε όλη την χώρα λειτουργούσαν πολλές εξειδικευμένες κλινικές και δραστηριοποιούνταν ειδικοί υψηλότερης κατηγορίας. Οι περισσότερες εκτρώσεις γίνονταν σε πρώϊμες προθεσμίες με τοπική αναισθησία. Η κυβέρνηση και τα δικαστήρια απλά έκλειναν τα μάτια σαν να μην το έβλεπαν.

Έχετε επιβεβαιώσει ότι στο επίσημο αίτημα της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας προς το Ινστιτούτο «Γαμαλέα» σχετικά με την ύπαρξη του εκτρωθέντα υλικού στο εμβόλιο «Sputink V» ήρθε η εξής απάντηση:

«Κατά την διαδικασία παραγωγής  του εμβολίου «Sputnik V» χρησιμοποιήθηκε η κυτταρική σειρά HEK 293 (Human Embryonic Kidney ανθρώπινο εμβρυϊκό νεφρό), αλλά το ίδιο το εμβόλιο δεν περιέχει την εν λόγω σειρά» - ανέφερε ο επικεφαλής του εργαστηρίου μηχανισμών μεταβλητότητας πληθυσμού παθογόνων μικροοργανισμών στο Ερευνητικό Ινστιτούτο «Γαμαλέα» Βλαντιμίρ Γκούστσιν. «Πρόκειται για κύτταρα που ελήφθησαν από εκτρωθέντα έμβρυα, γεγονός λόγω του οποίου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιτίθεται στη χρήση τους». Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω κυτταρική σειρά δεν περιλαμβάνεται στο ίδιο το εμβόλιο. «Με τη βοήθεια του χρωματογραφικού καθαρισμού το σωματίδιο ιού απαλλάσσεται από τα ίχνη του ανθρώπινου κυττάρου», εξηγεί ο ειδικός την διαδικασία. «Επιπλέον, χρησιμοποιούνται τα συστήματα αποθήκευσης για έκπλυση υλικού και κυττάρων, έτσι ώστε να μην έχει απομείνει τίποτα», τονίζει ο Γκούστσιν.

Στη συνέχεια αναφέρουμε τη γνώμη μιας ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα. Η μοριακή βιολόγος κ. Έλενα Κάλλε ισχυρίζεται ότι ο απόλυτος καθαρισμός εκατό τοις εκατό είναι αδύνατος και ότι τα απομεινάρια του DNA του εκτρωμένου εμβρύου κοριτσιού στην Ολλανδία εισέρχονται στο σώμα του εμβολιασμένου. Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι ένα σημαντικό μειονέκτημα του χρωματογραφικού καθαρισμού είναι η περιεκτικότητα ενός ιικού παρασκευάσματος σε ένα υψηλό γραμμομοριακό διάλυμα χλωριούχου καισίου, που είναι ένα τοξικό προϊόν ασύμβατο για χρήση από ανθρώπους και άλλα βιολογικά αντικείμενα ... (https://findpatent.ru/patent/246/2465327.html)

Με την ηθική εκτίμηση της χρήσης των εμβολίων με βάση το εκτρωθέν υλικό ασχολήθηκε ένας γνωστός επιστήμονας, δημιουργός της έννοιας της πνευματικής ασφάλειας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποψήφιος διδάκτωρ φυσικών και μαθηματικών επιστημών, Πρόεδρος του Τμήματος Θρησκευτικής Αγωγής και Κατήχησης της Μητροπόλεως του Ριαζάν ο Πρωτοϊερέας Σέργιος Ριμπάκοφ. Σχολιάζοντας ένα έγγραφο του Βατικανού για το Δόγμα πίστεως που επιτρέπει τη χρήση εκτρωθέντων κυτταρικών σειρών των εμβρύων σε ορισμένα εμβόλια κατά COVID-19, αναφωνεί: «Η φρίκη είναι ότι το εν λόγω έγγραφο του Βατικανού για το Δόγμα πίστεως ανοίγει το δρόμο προς τον κανιβαλισμό. Η χρήση των πτωμάτων των δολοφονημένων μωρών πλέον αντιλαμβάνεται στην ιατρική ως κάτι φυσιολογικό».

Προς πληροφόρηση! Κατά την διαδικασία παραγωγής των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από το Βατικανό, χρησιμοποιείται η ίδια κυτταρική σειρά HEK 293!!! Αλλά για εμάς την πραγματική φρίκη αποτελεί το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας συμφωνεί δημόσια με τον Πάπα Φραγκίσκο όσο για τη νομιμοποίηση του κανιβαλισμού!

Τα λείψανα οποιουδήποτε ατόμου πρέπει να αποτελούν αντικείμενο σεβασμού και να μην θεωρούνται «απόβλητα» και απλά «βιοϋλικά», διότι μια διαφορετική στάση θεωρείται έγκλημα κατά της προσωπικότητας. Τα ιατρικά οφέλη δεν πρέπει να μετατραπούν στην προώθηση των εκτρώσεων και της ευθανασίας, οι ιστοί και τα όργανα μπορούν να αφαιρεθούν μόνο και αποκλειστικά με την συγκατάθεση του ασθενούς ή των εκπροσώπων του, ενώ τα υπόλοιπα λείψανα θάβονται με σεβασμό. Αυτή είναι η θέση της Ρώσικης Ορθόδοξου Εκκλησίας στο εν λόγω ζήτημα και πρόσφατα αυτή έχει επιβεβαιωθεί από τον Πρόεδρο της Πατριαρχικής Επιτροπής για θέματα Οικογένειας, Προστασίας της Μητρότητας και της Παιδικής Ηλικίας, τον σεβαστό πατέρα Θεόδωρο Λουκιανόφ.

Στη συνέχεια αναφέρουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του πΘεοδώρου Λουκιάνοφ σένα διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώθηκε από  την Επιτροπή Υγείας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας τον Οκτώβριο του 2020 (παρακολουθήστε την ομιλία του στο βίντεο από 2:32:40 ):

«Είναι ηθικά απαράδεκτό ανάμεσα στα συστατικά των φαρμάκων για ανοσοπροφύλαξη η ύπαρξη των στοιχείων που ελήφθησαν με τη χρήση τψν κυτταρικών σειρών από ανθρώπινους εμβρυϊκούς ιστούςαυτό είναι πολύ σημαντικό ακριβώς από την άποψη της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας», τόνισε ο ιερέας, και στη συνέχεια της ομιλίας του χαρακτήρισε την προαναφερόμενη κυτταρική σειρά HEK-293 ως παράδειγμα της φαρμακευτικής βιομηχανίας με χρήση των κυττάρων με πρόλευση από εκτρώσεις.

Ελπίζουμε, Σεβασμιώτατε, να καταλαβαίνετε ότι σε αυτή την περίπτωση αντιτίθεστε δημόσια στην επίσημη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας, αφού οι διατάξεις, αναφερόμενες στις Βασικές αρχές της Κοινωνικής έννοιας της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας δεν έχουν ακυρωθεί.

Στη συνέχεια, προσπαθείτε κυνικά να δικαιολογήσετε τη δολοφονία του εμβρύου παιδιού στη μήτρα της μητέρας το 1973 στην Ολλανδία και ως δικαιολογία αναφέρετε το γεγονός ότι στην ιατρική υπάρχουν περιπτώσεις να σώζονται ζωές ανθρώπων μέ μεταμόσχευση οργάνων δολοφονημένων. Σχετικά με αυτές τις περιπτώσεις η Εκκλησία μας επίσης έχει μια συγκεκριμένη στάση και όλα είναι ξεκάθαρα και φανερά με επίσημες δηλώσεις. «Η Εκκλησία θεωρεί ότι τα ανθρώπινα όργανα δεν μπορούν να θεωρηθούν ως αντικείμενο αγοράς και πώλησης. Η μεταμόσχευση ενός οργάνου από έναν ζωντανό δότη μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά στην εθελοντική αυτοθυσία του για να σώσει τη ζωή ενός άλλου ατόμου. Σε αυτή την περίπτωση, η συγκατάθεση για την αφαίρεση ενός οργάνου αποτελεί έκφραση αγάπης και συμπόνιας. Όμως ο δυνητικός δότης πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η αφαίρεση οργάνου για την υγεία του. Ηθικά απαράδεκτη θεωρείται η αφίρεση οργάνου που απειλεί άμεσα τη ζωή του δότη. Η πιο συνηθισμένη θεωρείται πρακτική αφαίρεσης οργάνων από άτομα που μόλις απεβίωσαν. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να αποκλειστεί η ασάφεια στον ορισμό της στιγμής του θανάτου. Είναι απαράδεκτο να αποκοπεί η ζωή ενός ατόμου με συνέπεια να αφαιρεθούν οι διαδικασίες  για την εξασφάλιση και διατήρηση των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού προκειμένου να σωθεί η ζωή ενός άλλου». (Βασικές αρχές της κοινωνικής έννοιας της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας XII. Προβλήματα βιοηθικής).

Αυτό που δηλώνετε δημόσια είναι στην ουσία η έγκριση και η έμμεση συμμετοχή στη δολοφονία ενός αθώου παιδιού, γεγονός που αποτελεί παραβίαση της έκτης εντολής του Κυρίου. Η ζωή είναι ένα δώρο που δόθηκε στους ανθρώπους από τον Θεό. Ένας άλλος άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να το διαθέσει αυτό το δώρο Θεού και να το κόψει, όπως και δεν δικαιούται να βελτιώσει την υγεία του και να παρατείνει τη ζωή του σώματός του εις βάρος του θανάτου ενός άλλου ατόμου αθώα σκοτωμένου ακόμη και σε ένα τροχαίο δυστύχημα, και ακόμη περισσότερο σε σκόπιμη έκτρωση.

Δεν είναι όλα τόσο μονοσήμαντα, λέτε και με αυτόν τον τρόπο δικαιολογείτε τη δική σας συνενοχή στη δολοφονία ενός παιδιού, αλλά, δόξα τω Θεώ, στην Εκκλησία μας όλα είναι γραμμένα μονοσήμαντα. Αποτελεί έγκλημα για έναν Μητροπολίτη, κατά την κρίση του, να παρερμηνεύει την επίσημη θέση της Εκκλησίας, που διαμορφώθηκε ιστορικά με βάση τις εντολές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Δικαιολογείτε τις επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό από το γεγονός ό,τι σας εξήγησε ο χειρουργός, αρχιατρός του κρατικού νοσοκομείου της πόλης Πσκοφ, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος από το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας της Περιφερειακής Συνέλευσης του Πσκοφ, κ. Αλέξιος Βασίλιεφ. Αποδεικνύεται ότι «η μόλυνση θα μπορούσε να έχει συμβεί λίγες ημέρες πριν από τον εμβολιασμό», όπως αναφέρετε «ένα άτομο έλαβε ένα μέρος αυτού του ιού κατά την επικοινωνία του με τον ασθενή, αλλά η εκδήλωση της νόσου δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη. Έτσι, αυτό το άτομο, θεωρώντας τον εαυτό του υγιές, έρχεται να εμβολιαστεί, ενώ η ανάπτυξη ανοσίας με το εμβόλιο φύσικα ακόμη δεν έχει γίνει. Έτσι, λοιπόν, αυτό το άτομο αρρωσταίνει». Σε αυτή την περίπτωση, οι οπαδοί και οι φίλοι σας ο Βασίλιεφ και ο Γίντσμπουργκ είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν στο έκπληκτο κοινό ένα εργαλείο για τον προσδιορισμό της λοίμωξης, το οποίο σε καμία περίπτωση κλινικά και συμπτωματικά δεν εκδηλώνεται, και με τη μορφή της «οργανωμένης» φρίκης του κορονοϊού ονομάζεται «ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ COVID». Σε περίπτωση εάν δεν υπάρχει εργαλείο ή τεστ, τότε οποιοδήποτε άτομο μπορεί να αναγνωριστεί ως μολυσμένο με κορονοϊό και έτσι μπορεί να εξηγηθεί οποιαδήποτε επιπλοκή είτε ακόμη ο θάνατος που δύναται να ακολουθήσει μετά από τον εμβολιασμό, ακριβώς αυτό που κάνετε.

Σύμφωνα με τον Ελβετό επιστήμονα Μπεντ Στάντλερ (Bad Stadler), ο κορονοϊός είναι μια απλή εποχιακή ασθένεια και ασυμπτωματικοί φορείς δεν υπάρχουν: αυτοί οι άνθρωποι είναι ανοσοποιημένοι στον αιτιολογικό παράγοντα του COVID-19 και δεν μπορούν να μολύνουν άλλους. Όμως εσάς, δεν σας ενδιαφέρει η γνώμη των επαγγελματιών, η οποία δεν ταιριάζει στο σχέδιο που έχει σχεδιαστεί από τους ομοϊδεάτες σας.

Επίσης, προφανώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τον κ. Αλέξιο Βασίλιεφ, Εσείς, Σεβασμιώτατε, τονίζετε, ότι ένα άτομο μπορεί να αρρωστήσει κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο δόσεων εμβολίου. «Εφόσον δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη επαρκής ανοσία ο άνθρωπος αρρωσταίνει». Στον δικό σας οργανισμό η ανοσία δεν αναπτύχθηκε ούτε και μετά τον δεύτερο εμβολιασμό και εσείς προβήκατε στην τρίτη δόση. Κρίνοντας από την πίστη σας στη σωτήρια δύναμη του εμβολιασμού, θα προβείτε και στην τέταρτη και στην πέμπτη δόση ... Εξάλλου, λέγεται «κατ τν πίστιν μν γενηθήτω μν»... (Ματθ. 9:29.) Όμως αυτά είναι τα Λόγια για την πίστη μας στον Θεό και όχι στην παντοδυναμία του εμβολίου «SputnikV».

Κάνετε όμως ένα εντυπωσιακό συμπέρασμα από όσα ειπώθηκαν. Λοιπόν, όπως αποδεικνύεται πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούμε εφόσον τώρα γίνεται ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Ισχυρίζεστε ότι οι άνθρωποι που αντιστέκονται στους εμβολιασμούς, για οποιονδήποτε λόγο, διαδίδουν κουτσομπολιά και έτσι λεγόμενα πνευματικά «νανοτσίπ». Τους αποκαλείτε «ζόμπι». «Ένας τέτοιος άνθρωπος αρχίζει να διαδίδει επιθετικά γύρω του αυτές τις πληροφορίες - σαν να τρώγεται από μέσα και το θεωρεί καθήκον του, να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τον διπλανό του, να τον μολύνει με αυτό, αν μπορούμε έτσι να εκφραστούμε, με πνευματικό «νανοτσίπ». Πρόκειται για έτσι λεγόμενα τέτοια χειροποίητα δαιμόνια που οι άνθρωποι μεταδίδουν ο ένας στον άλλο. Στη συνέχεια όμως  αποδεικνύεται ότι οι πληροφορίες δεν επαληθεύονται, και ότι όλα αυτά είναι ανοησίες».

Σεβασμιώτατε! Μετά από τον μακροσκέλη λόγο σας, έρχονται στο νου τα λόγια από την Αγία Γραφή: «Κα επε Νάθαν πρς Δαυίδ· σ ε νρ ποιήσας τοτο· τάδε λέγει Κύριος Θες σραήλ» (Β΄Βασιλείων 12 7-9).

Σεβασμιώτατε, μοιράζεστε και διαδίδετε μη επαληθευμένες και ψευδείς πληροφορίες στις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Ο μεγαλύτερος αριθμός ζωών των πολιτών της Ρωσίας διεκδικήθηκε από ασθένειες των συστημάτων κυκλοφορίας του αίματος, ογκολογία, ασθένειες του νευρικού συστήματος, πεπτικών και αναπνευστικών οργάνων, όπως στις αιτίες θανάτων ανήκουν επίσης τα λοιμώδη και παρασιτικά νοσήματα. Η συνεισφορά του COVID-19 στα συνολικά στοιχεία θα είναι στο επίπεδο στατιστικού σφάλματος. Για την 15η Απριλίου 2020, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στους πολίτες της Ρωσίας έφτασε τους 24.490, ενώ για την ίδια ημερομηνία είχαν πεθάνει 198 άτομα. Αυτό είναι λιγότερο από 1% όλων των περιπτώσεων θανάτων για τον τελευταίο χρόνο στην Ρωσική Ομοσπονδία λόγω της πνευμονίας (23 352 άτομα) και λιγότερο από 0,4% όλων των θανάτων λόγω των λοιπών αναπνευστικών ασθενειών (58 χιλιάδες).

Είστε αυτός που διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη φοβερή επιδημία, αν και, αν κρίνουμε από τα στατιστικά δεδομένα, καμία επιδημία δεν υπάρχει.

Φοβίζετε κόσμο με αριθμό θανάτων, ενώ ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει ούτε το στατιστικό σφάλμα!

Εξαιτίας σας κλιμακώνεται το άγχος αφού προκαλείτε τις ψυχικές διαταραχές στον κόσμο, ενώ οι άνθρωποι σας εμπιστεύονται ως Αρχιερέα τους!

2. Ο Χριστός, αφού εμφανίστηκε ανάμεσα στους ανθρώπους για να θεραπεύσει τις πνευματικές τους ασθένειες, δεν αρνήθηκε ποτέ εκείνους που Τον ζήτησαν απαλλαγή από τους νόσους του σώματος. Δεν αναγνώριζε και δεν δεχόταν τα σωματικά πάθη ως απαραίτητο μέρος της ανθρώπινης ζωής. Χωρίς να παραμένει ανυπότακτος ή αδιάφορος σε τέτοιες παρακλήσεις, αλλά, αντίθετα, αφού χάριζε θεραπεία σε όλους όσοι τον παρακαλούσαν, με αυτόν τον τρόπο έδειχνε την ανάγκη για θεραπεία σωματικών ασθενειών και έδινε παράδειγμα μιας σωστής στάσης απέναντί ​​τους. Ταυτόχρονα, ο Ίδιος λέει για τον Εαυτό Του ως Γιατρό: «Ο χρεαν χουσιν ο σχοντες ατρο, λλ᾿ ο κακς χοντες» (Ματθ. 9:12, Μάρκ. 2:17, Λουκ. 5:31). σφαλς θ μο πτε ατν τν παροιμίαν, ατρέ, θεράπευσε τν αυτόν σου! (Λουκ. 4:23).  Οι πολυάριθμες θεραπείες που έχει κάνει και που περιγράφονται λεπτομερώς στα Ευαγγέλια μαρτυρούν ότι ήρθε σε μας ως Γιατρός όχι μόνο για την ανθρώπινη ψυχή, αλλά και για τη σάρκα.

Ως επίσκοπος της Ορθόδοξου Εκκλησίας, δεν ζητάτε από το ποιμνίο σας να απευθυνθεί σε Ιατρό ψυχών και σωμάτων, αλλά αλλοιώνοντας την ουσία της ορθόδοξης διδασκαλίας, αντικαθιστάτε τη δύναμη του Κυρίου με κάποιο «εμβολιασμό», και διαβεβαιώνετε ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο δύναται να σταματήσει η επιδημία!

3. «Το κύριο στοιχείο στην πνευματική ζωή ενός Ορθοδόξου είναι η πίστη στην Πρόνοια του Θεού και ο διάκριση με συμβουλή» – είχε πει ο εξομολογητής σας, πνευματικός, ο μεγάλος Γέροντας της Ρωσίας, πΙωάννης Κρεστγιάνκιν.

Όμως οι συλλογισμοί σας, Σεβασμιώτατε, αποκλείουν τη γνώμη των ανθρώπων σχετικά με τον εμβολιασμό, αυτών που έχουν διαφορετική άποψη! Δεν αποδέχεστε την εναλλακτική γνώμη των χριστιανών αδελφών όπως και των επαγγελματιών στον τομέα της ιατρικής, ενώ παραβιάζοντας την αρχή της Καθολικότητας της Εκκλησίας μας, επιβάλλετε την άποψή σας, και την θεωρείτε ως μόνη αληθινή και αψεγάδιαστη!

4. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει καν να μιλάμε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, αν και δεν αποκλείεται γεγονός, ότι η βιαστική εγγραφή του οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς λόγους. Ταυτόχρονα, ένα ελλιπώς ελεγμένο εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει την απάντηση του οργανισμού στον ιό, αλλά δεν είναι καθόλου σαφές πόσο θα διαρκέσει αυτή η προστασία. Επίσης δεν αποκλείεται και το λεγόμενο φαινόμενο ADE-αποτελέσματος, όταν τα εμβολιασμένα άτομα υποφέρουν από τη νόσο πιο σοβαρά από όλους τους υπόλοιπος. Το Ινστιτούτο «Γκαμαλέα» δεν έχει ολοκληρώσει κανένα από τα μεγάλης κλίμακας σχέδια και πρότζεκτ του. Από την άλλη πλευρά, ο Γκίντσμπουργκ και οι οπαδοί του είναι άριστοι στο να λένε δημόσια ψέματα, να διαλύουν και να μιμούνται την επιστημονική πρόοδο στα μάτια των ανώτατων αρχών - τόσο με τη νόσο του Έμπολα όσο και τώρα με τον κορονοϊό.

Μέλος της Ακαδημίας, κ. Αλεξάντρ Γκριγκόργιεβιτς Τσουτσάλιν τονίζει: «... Έχετε κάθε δικαίωμα να λάβετε όλες τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν - και διαφορετικά να μην δίνετε τέτοια συγκατάθεση. Επομένως, υπό αυτές τις συνθήκες, με πιέζει και με στεναχωρεί η θέση ορισμένων επιστημόνων μας που βγαίνουν με ανεύθυνες δηλώσεις σχετικά με ήδη έτοιμα εμβόλια. Μεταξύ τους είναι ο Σέργιος Μπορίσεβιτς, ειδικός ιολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων και μέλος της Ακαδημίας, κ. Αλέξαντρος Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Γκαμαλέα».

Εμπιστεύεστε σε άτομα που δημοσίως ψεύδονται και παραπλανούν τον κόσμο και γίνονται συνένοχοι τοθ εγκλήματος, καθώς τα ψέματα που πηγάζουν από τους κατασκευαστές και παραγωγούς των εμβολίων δεν είναι τίποτε άλλο πάρα μια σκόπιμη εμπλοκή των ανθρώπων σε ιατρικό πείραμα, που απαγορεύεται από τον κώδικα της Νυρεμβέργης, ένα διεθνές έγγραφο όσον αφορά τα ζητήματα ηθικής που θίγουν το θέμα των επιστημονικών πειραμάτων με υποκείμενο το ανθρώπινο είδος.

5. Κατά την διαδικασία παραγωγής μιας σειράς εμβολίων χρησιμοποιούνται οι κυτταρικές σειρές που ελήφθησαν από τα όργανα των αγέννητων παιδιών που σκοτώθηκαν με διαδικασία χειρουργικών εκτρώσεων. Μια από αυτές είναι η κυτταρική σειρά HEK -293, που δημιουργήθηκε το 1973 - τη βάση της αποτέλεσε ο νεφρικός ιστός ενός εμβρύου κοριτσιού που ελήφθη μετά από την έκτρωση στην Ολλανδία ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτή η κυτταρική σειρά χρησιμοποιείται σήμερα κατά την παραγωγή του εμβολίου «Sputnik V».

«Αναμφίβολα, η Εκκλησία θεωρεί απαράδεκτη τη χρήση των μεθόδων της λεγόμενης εμβρυοθεραπείας, η οποία βασίζεται στην αφαίρεση και περαιτέρω  χρήση ανθρώπινων ιστών και οργάνων από τα έμβρυα, που αποβάλλονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξής τους, με στόχο την ακόλουθη θεραπεία διάφορων ασθενειών όπως και για «αναζωογόνηση» του οργανισμού. Καταδικάζοντας την έκτρωση ως θανάσιμο αμάρτημα, η Εκκλησία δεν μπορεί να της βρει δικαιολογία, ακόμη και εάν σε περίπτωση που χαθεί μια ζωή μπορεί να έχει όφελος μια άλλη. Αναπόφευκτα συμβάλλοντας στην ακόμη ευρύτερη εξάπλωση και εμπορευματοποίηση των εκτρώσεων, τέτοιου είδους πρακτική (ακόμα και αν η αποτελεσματικότητά της είναι επί του παρόντος υποθετική θα ήταν επιστημονικά αποδεδειγμένη) αποτελεί παράδειγμα κατάφωρης ανηθικότητας και έχει εγκληματικό χαρακτήρα. (Βασικές αρχές της κοινωνικής έννοιας της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας XII.7. Μεταμόσχευση)

Κάνετε δημόσιες ανοιχτές δηλώσεις που αντιστέκονται στα εγκεκριμένα έγγραφα της Εκκλησίας μας για το απαράδεκτο της χρήσης της κυτταρικής σειράς HEK 293 από εκτρωθέντα έμβρυα στα εμβόλια που ενεργά διαφημίζετε.

Παραπλανείτε τους ανθρώπους όταν αναφέρεστε στην πνευματική και σωματική ασφάλεια του εμβολιασμού, αφού έχει αποδειχθεί ότι στη βάση είναι η δολοφονία του εμβρύου και το εμβόλιο σήμερα δοκιμάζεται στον κόσμο  που σε περίπτωση άρνησης κινδυνεύει να απολυθεί και να χάσει την θέση εργασίας.

Στην εποχή του Θεοδώρου Τήρωνα, οι Χριστιανοί αρνήθηκαν να δοκιμάσουν και να δεχτούν θυσιασμένα ειδωλολατρικά τρόφιμα πασπαλισμένα με νερό και αίμα σκοτωμένων ζώων και κατά πάσα πιθανότητα ανθρώπων, και προτίμησαν να πεθάνουν από την πείνα, παρά να συμμετάσχουν στην ειδωλολατρική θυσία.

Ως αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξου Εκκλησίας, καλείτε, με τον φόβο της τημωρίας, να συμμετάσχουν οι Χριστιανοί στην υπόθεση υιοθέτησης γενετικά τροποποιημένων κυττάρων ενός αποβληθέντος εμβρύου στο σώμα τους.

Ολοκληρώνοντας την έκκλησή σας, Σεβασμιώτατε, ως επίσκοπος της επισκοπής της πόλης του Πσκοφ, που είστε και υπεύθυνος για το ποίμνιο που σας έχει εμπιστευτεί ο Θεός, φυσικά, ευλογείτε τον κόσμο να υπακούσει όλες τις συστάσεις της Κρατικής Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας και να κάνει προληπτικά εμβόλια κατά της θανατηφόρας ασθένειας τoυ κορονοϊού Covid. Αλλά ταυτόχρονα, δηλώνετε ότι οι ιερείς ή οι μοναχοί θα πρέπει να φέρουν την πλήρη κανονική ευθύνη σε περίπτωση εάν αρνηθούν τον εμβολιασμό ή αποστραφούν.

Μια τέτοια δημόσια δήλωση, που έχετε κάνει με σωστό μυαλό και με πλήρη ευθύνη, μας δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε τη θέση σας ως κήρυξη πολέμου στους παραδοσιακούς που προσπαθούν να υπερασπιστούν τη θεόδοτη ελευθερία τους!

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης (394) χαρακτηρίζει την πρόληψη του πολέμου ως τη μεγαλύτερη ευλογία για την οποία ο Κύριος δίνει διπλή ανταμοιβή, «αφού λέγεται: μακάριοι είναι οι ειρηνοποιοί, και ο ειρηνοποιός είναι αυτός που δίνει ειρήνη στους άλλους».

Σε τέτοια κατάσταση, εμείς, οι Ορθόδοξοι λαϊκοί, ανταποκρινόμαστε στην πρόκλησή σας όχι με στόχο να απαντήσουμε και να ανταποκριθούμε με κακό στο κακό, αλλά με την επιθυμία να εκθέσουμε την επιθετικότητά σας, να αποτρέψουμε τον πόλεμο όπως και τη διάσπαση που προκαλείτε.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα προαναφερόμενα, απαιτούμε:

1.         Να ανακαλέστε τη δημόσια «ευλογία» σας  για «εμβολιασμό κατά του Covid»,

2.         Nα ομολογήσετε δημόσια και να μετανοήσετε για την παραβίαση της διδασκαλίας της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας σχετικά με το απαράδεκτο της χρήσης από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς φαρμάκων που παρασκευάζονται με τη χρήση ιστών και κυττάρων εκτρωθέντων εμβρύων.

3.         Να ομολογήσετε δημόσια και να μετανοήσετε για την αμαρτίας σας: τη συνενοχή στη βίαιη βρεφοκτονία (έκτρωση).

4.         Να μετανοήσετε δημόσια λόγω του γεγονότος ότι πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένων των ιερέων, μετά που επανειλημμένες φορές άκουσαν τα λόγια σας για τον εμβολιασμό, εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο «Sputnik V», που παρασκευάστηκε με τη χρήση των κυττάρων του δολοφονημένου εμβρύου στη μήτρα.

5.         Να παρέχετε δημόσια τα έγγραφα της Ιεράς Συνόδου ή διατάγματα του Παναγιώτατου Πατριάρχου Κυρίλλου, που σας εξουσιοδοτούν να κάνετε δηλώσεις εξ ονόματος της Ορθόδοξου Εκκλησίας.

6.         Να αναφέρετε με βάση ποιους κανόνες και διατάξεις σκοπεύετε να προβείτε στη τημωρία των ιερέων που αρνούνται να ευλογούν τους πιστούς να εμβολιάζονται.

7.         Εάν τέτοιοι κανόνες και διατάξεις υπάρχουν και θα μπορέσετε να τους δημοσιοποιήσετε, επικαλούμε να τους εφαρμόσετε πρώτα και παραδειγματικά ως προς τον εαυτό σας ως μητροπολίτη, για την ευλογία του εμβολιασμού όπως και των συνεπειών του, που οδηγούν σε επιπλοκές και θάνατο. Για παράδειγμα, για τον θάνατο του διά Χριστού σαλού του Πσκοφ-Πετσέρσκ Νικόλαο Ολύμποφ, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέθανε την πέμπτη ημέρα μετά που έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Για σήμερα δεν ευλογεί τα μέλη της να λαμβάνουν εμβόλια κατά του κορονοϊού η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείου Μόσχας), η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας (Πατριαρχείου Μόσχας), όπως και πολλοί επίσημοι εκπρόσωποι του Ισλάμ, του Βουδισμού και του Ιουδαϊσμού.

Οι λόγοι για μια τέτοια απόφαση είναι περισσότερο από βαρύτατοι. «Μετά από την έναρξη του εμβολιασμού, το ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε δραματικά», δήλωσαν μετά από την σχετική ανάλυση και μελέτη ο μηχανικός Χαϊμ Γιάτιβ και ο Dr Έρβε Σέλιγκμαν που ήταν ανάμεσα στα μέλη της ερευνητικής ομάδας για τις αναδυόμενες μολυσματικές και τροπικές ασθένειες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille.

Ακριβώς με τους θανάτους από τα εμβόλια αυτοί οι ερευνητές εξηγούν την αύξηση του αριθμού των επίσημων θανάτων από τον κορονοϊό, που παρατηρείται από τον Δεκέμβριο του 2020. Από τις 19 Ιανουαρίου σύμφωνα με την στατιστική και με βάση της μελέτης που είχε γίνει, 1.271 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 660 ήταν εμβολιασμένοι (52%). Ο εμβολιασμός των ανθρώπων πολύ προχωρημένης ηλικίας οδήγησε σε απότομη αύξηση της θνησιμότητάς τους. «Τα εμβόλια προκάλεσαν περισσότερους θανάτους από ό, τι θα είχε προκαλέσει ο κορονοϊός την ίδια περίοδο», δήλωσαν ο Γιάτιβ και ο Σέλογκμαν.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα προαναφερόμενα, απαιτούμε να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη από τους επισκόπους, τους κληρικούς και τους λαϊκούς ενός τεράστιου μέρους της Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας όπως και από εκπροσώπους άλλων παραδοσιακών ομολογιών για το γεγονός που δημόσια ονομάσατε πιστούς που αρνούνται να εμβολιαστούν από πειραματικά υγρά ως «ψεύτες, προβοκάτορες και πράκτορες επιρροής»!

Παρόμοια υβριστικά λόγια και δηλώσεις δεν προκαλούν μόνο τη διάσπαση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά επίσης υποκινούν εθνικές διαταραχές και θρησκευτική μισαλλοδοξία, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ανανεωμένη στρατηγική της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσον αφορά την προστασία των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών, του εθνικού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης της Ρωσίας (http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001202107030001). (Пαράγραφος 13). Η προστασία της ρωσικής κοινωνίας από εξωτερικές ιδεολογικές επεκτάσεις και εξωτερικές καταστρεπτικές πληροφοριακές και ψυχολογικές επιρροές, πρόληψη της εξάπλωσης προϊόντων εξτρεμιστικού περιεχομένου, προπαγάνδας βίας, φυλετικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, διαπολιτισμικής διαταραχής.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα προαναφερόμενα, απευθύνουμε το αίτημά μας στην Ιερά Σύνοδο και στον Παναγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο με δήλωση για να σας φέρουν σε ευθύνη για κανονικά αδικήματα και υπέρβαση της εξουσίας του Μητροπολίτη της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας.

Ζητάμε από όλους τους αρχιεπισκόπους, επισκόπους, ηγούμενους και κληρικούς που συμμερίζονται τη θέση του Μητροπολίτη της πόλης του Πσκοφ κ. Τύχωνα (Σεβκούνωφ) όσον αφορά τον μαζικό εμβολιασμό, να απέχουν από δημόσιες δηλώσεις, ταραχές και ακόμη περισσότερα από απειλές και απαγορεύσεις, έως ότου εμφανιστεί μια συμφωνημένη απόφαση της Ιεράς Συνόδου και του Παναγιώτατου Πατριάρχη ως προς αυτά τα θέματα.

Ζητάμε ταπεινά όλους τους μητροπολίτες, επίσκοπους και αρχιεπισκόπους της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας, οι οποίοι έχουν μια ισορροπημένη και χριστιανική θέση ως προς τον εμβολιασμό και προς την συνολική εκστρατεία για τον κορονοϊό, λαμβάνοντας υπόψιν τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο, να υψώσουν τη φωνή τους και να δηλώσουν συνοδικώς τη θέση τους στο πνεύμα της χριστιανικής αγάπης σύμφωνα με τους κανόνες και τα διατάγματα της Ορθόδοξου Εκκλησίας!

Αγαπητέ Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Τύχων, ευελπιστούμε να σας φωτίσει ο φιλεύσπλαχνος Κύριος και να σας οδηγήσει στη συνειδητοποίηση ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός Σωτήρας και Κύριος της ζωής και του θανάτου, και μόνο η Θεία Κοινωνία φέρνει έναν άνθρωπο πιο κοντά προς τη σωτηρία και την αιώνια ζωή, κάτι που ούτε ο εμβολιασμός μπορεί να δώσει, ούτε άλλα ανθρωπογενή μέσα, η δημιουργία των οποίων βασίζεται στην ανθρώπινη υπερηφάνεια, στην εκποίηση χρημάτων και στην πονηριά αυτού του κόσμου.

Σας ευχόμαστε, αφού αναλαμβάνετε ευθύνη για τον εμβολιασμό, να μην σκανδαλίζετε τους πιστούς, φέροντας στο νου τα ευαγγελικά λόγια του Σωτήρα μας: «νένδεκτόν στι το μ λθεν τ σκάνδαλα· οα δ δι᾿ ο ρχεται» (Λουκ. 17:1)

«Κα ς ν σκανδαλσ να τν μικρν τοτων τν πιστευντων ες μ, καλν στιν ατ μλλον ε περκειται λθος μυλικς περ τν τρχηλον ατο κα ββληται ες τν θλασσαν». (Μαρκ. 9:42)

 

17.07.2021 Ημέρα μνήμης των Αγίων Βασιλικών Μαρτύρων

 

Ανατόλιος Αρτιούχ,

συντονιστής της Συνάξεως ρθοδόξων Λαϊκν,

Αγία Πετρούπολη

 

 @Μετάφραση «Κάλαμος ὀξυγράφου», 2021.


Πηγή (στα Ρωσικά): https://myrophoros.blogspot.com/2021/07/blog-post_20.html

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Здравствуйте! Комментарии публикуются после проверки модератором. Благодарим за понимание!